Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.09.2013

Через безпечність полтавці ледь не лишилися своїх телефонів


Повернути мобільний телефон довірливому громадянину допомогли працівники міліції


Через безпечність полтавці ледь не лишилися своїх телефонів

Повідомлення про крадіжки шахрайським шляхом мобільних телефонів співробітники транспортної міліції отримують досить часто.

Як правило, громадяни стають жертвами шахраїв через свою беpпечність та надмірну довірливість. Та завдяки своєчасному зверненню та оперативному реагуванню правоохоронці викривають зловмисників та повертають громадянам їхні засоби зв'язку.

Так, до працівників лінійного відділу на ст. Полтава звернувся 55-річний місцевий мешканець за допомогою. На пероні залізничного вокзалу Полтава-Південна перехожий попросив у нього мобільний телефон зателефонувати. Та поки полтавчанин відволікся, шахрай, не довго думаючи, разом з мобільним швидко зник у невідомому напрямку.

Невдовзі за наданими прикметами правоохоронці затримали зловмисника. Ним виявився 29-річний полтавчанин. Чоловік зізнався, що перебуваючи на залізничній станції шахрайським шляхом заволодів у незнайомця мобільним телефоном з метою особистого користування.

Співробітники лінійного відділу на ст. Гребінка «гарячим слідом» на привокзальній площі вокзалу ст. Гребінка Південної залізниці затримали громадянина, який в електропотязі сполученням «Київ-Гребінка» шахрайським шляхом заволодів мобільним телефоном у 47-річного чоловіка.

Як з'ясувалось, потерпілий, мешканець Гребінки, прямуючи додому електропоїздом, познайомився з громадянином, який щойно звільнився з місць позбавлення волі. Колишній ув’язнений попросив у свого нового знайомого мобільний телефон, щоб зателефонувати близьким. Звісно, небайдужий чоловік дав свій мобільний та відволікся на свої справи, а коли прийшов час виходити на своїй станції, то ні чоловіка, ні свого телефону вже не знайшов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці школярі згадували визволителів

Повернути мобільний телефон довірливому громадянину допомогли працівники міліції, які «гарячим слідом» на привокзальній площі вокзалу ст. Гребінка затримали зловмисника з викраденим мобільний телефоном.

Як з’ясувалося, підозрюваний раніше вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності як за аналогічний, так і за інший злочин.

Наразі дані події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 (Шахрайство) КК України, яка передбачає покарання у вигляді обмеження волі строком до трьох років.

Щоб не стати жертвою подібних злочинів, правоохоронці застерігають громадян бути пильними та не довіряти незнайомцям свої речі, а в разі скоєння злочину терміново звертатися до працівників міліції.

СЗГ УМВС України
на Південній залізниці


Схожі матеріали:
👁 1191
Категорія: Події
Теги: телефон, Електропотяг, безпечність, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ