Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.05.2012

Дотримання дітьми правил пожежної безпеки



Дотримання дітьми правил пожежної безпеки

Керівництво держави, Міністерсто внутрішніх ссправ та Управління МВС України на Південній залізниці вкрай занепокоєне збільшенням кількості нещасних випадків серед дітей, у тому числі у наслідок необачного поводження з вогнем.

Останнім часом у наслідок неналежного виконання батьками обов'язків щодо виховання дітей, відсутності контролю за їх поведінкою почастішали нещасні випадки, пов'язані з загибеллю дітей, у тому числі під час пожеж.

За статистичними даними Міністерства надзвичайних ситуацій, з початку року під час пожеж загинуло 39 дітей, що майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Відмічено, що основною причиною такої великої кількості смертей серед дітей є недбале ставлення батьків до забезпечення безпеки своїх дітей при поводженні з вогнем. В основному страждають маленькі діти, у той час, коли увага з боку батьків за дитиною повинна бути максимальною.

На сьогодні в державі нараховується майже 240тис. багатодітних сімей, у яких проживає понад 760 тис. дітей. На профілактичних обліках в органах внутрішніх справ перебуває більше, ніж 24 тис. неблагополучних сімей, у яких проживає майже 46 тис. дітей.

Щоб не виникла пожежа, треба знати, від чого вони виникають, виконувати правила пожежної безпеки.

Причинами пожеж можуть бути:
• пустощі дітей з вогнем, ігри із запаленими предметами;
• порушення правил користування електроприладами;
• недотримання правил користування газовими плитами;
• неправильне користування печами.
Понад 100 років тому люди винайшли сірники. У минулому вони були рідкістю, а зараз є у кожному домі. В умілих руках сірники допоможуть запалити вогонь, щоб приготувати їжу, обігріти житло. Дитячі пустощі з сірниками можуть спричинити пожежу.

Пам'ятайте! Сірники - не іграшка. Вогонь від одного сірника може спалити дім. Вогонь може загорітися також від запальнички, петарди, хлопавки, бенгальського вогню.

Правила пожежної безпеки:
• не грайтеся з сірниками та іншими запалювальними засобами;
• користуйтеся газовою плитоютількиуприсутності дорослих;
• без дозволу дорослих не вмикайте електроприлади;
• не залишайте їх без нагляду;
• не кладіть іграшки, книжки, одяг біля запалених печей чи увімкнених обігрівальних електроприладів;
• не запалюйте багаття без дорослих;
• не користуйтеся відкритим вогнем у помешканнях, сараях, підвалах, на горищах;
У разі виникнення пожежі негайно залишайте місце пожежі і повідомте про неї дорослих або зателефонуй за номером 101.

Повідомте про місце, де сталася пожежа (вулицю, номер будинку і квартиру) і назвітьсвоє прізвище. Пам'ятайте! 101 - номер телефону пожежної охорони.

У випадку виникнення пожежі проводиться евакуація - організований вихід усіх людей з небезпечного місця на вулицю, з приміщення, де сталася пожежа, слід виходити швидко, але без зайвої метушні і паніки.

Якщо виникла пожежа і дорослих немає вдома, не розгублюйся, а швидко вийди з приміщення на свіже повітря у безпечне місце, Не користуйся ліфтом, тому під час пожежі він може відключитися.

Тому, шановні батьки, приділяйте більше увагисвоїм дітям, слідкуйте за їх дозвіллям, постійно розповідайте їм про правила пожежної безпеки, щоб в ма^утньому попередити нещасні випадки.

За матеріалами газ. «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 3638
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Південна залізниця, правила пожежної безпеки, діти, пожежа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ