Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.12.2011

Фантастично-казкова оселя на Новий рік



Декорування будинку до Нового року від Grebenka.com

Наближається Новий рік, з глянсових сторінок все частіше дивляться будиночки-цукерочки, прикрашені до головного свята наймоднішими дизайнерами інтер'єрів. Хочеться чогось схожого? Не питання!

Декорувати будинок можна своїми руками при зовсім невеликих витратах. Головне - творчо поглянути на речі, що оточують вас, і подумати, як їх можна перетворити.

Краще всього виглядає ялинка, прикрашена в одній колірній гаммі, наприклад в червоно-жовтій або в сріблястий-блакитній. Відповідати кольору повинні не лише іграшки, але і мішура, і банти - словом, абсолютно усі аксесуари. Можна прикрасити ялинку шоколадними цукерками, підвішеними за фантик, горішками, загорнутими у блискучу фольгу, чупа-чупсами або шоколадними фігурками.

Якщо у вас немає місця для установки великої ялинки, можна вийти з положення за допомогою букета з ялинових гілок. Він робиться з додаванням живих квітів, дрібних ялинкових іграшок, нарядних стрічок і інших елементів декору. Зібрані із смаком, букети виглядають як справжній витвір мистецтва і справляють сильне враження.

Нестандартне рішення: До речі, ялиночка теж може бути маленькою і креативною. Якщо ви придбаєте зимову хвойну рослину горщика кипарисовик, встановите його в красиве керамічне кашпо, декоруєте "дощем", тонкими стрічечками або серпантином, то отримаєте настільну ялинку, яка добре прикрасить вашу святкову вечерю. Можна зробити і символічну ялинку. Для цього мішуру накручують на дріт, а потім надають їй бажаної форми, в даному випадку їли.

Прикрашаємо стіл

На святковому столі добре виглядатимуть хвойні композиції зі свічками. Зробити їх нескладно. У керамічну підставку поміщається губка "пиафлор", в яку вставляються гілки, що акуратно підрізають, їли, вони можуть бути і штучними. У центрі встановите красиву високу свічку (можливо - дві свічки різної довжини). Хвоя декорується всілякими аксесуарами, вставками, блискітками "дощу".

Можна створити на гілках ефект снігу. Для цього гілки, приготовані для композиції, треба навантажити з вечора в гарячий, насичений соляний розчин і залишити на ніч. Коли уранці ви їх виймете з води і висушите, то побачите на голках білі кристали солі, схожі на сніг. Сніг можна також зімітувати за допомогою спеціальних аерозолів або пінопласту, натертого на терці і приклеєного до хвої лаком для волосся.

Нестандартне рішення: Оціните плаваючі у воді свічки-пігулки. Воду можна підфарбувати і насипати в неї новорічних блискіток. У темряві полум'я таємничо заломлюється в гранях кришталевої вази і викликає появу химерних рухливих тіней на стелі. Це воістину чарівне видовище!

Пожвавлюємо робочі поверхні і вікна

Для горизонтальних поверхонь (тумбочок, полиць, підвіконь) можна створити композиції у блюдах, плоских вазах, прикрашених коробках і кошиках. Якщо у вас бракує живої зелені для подібних композицій, можна скористатися домашніми кольорами.

Ні-ні, ми не пропонуємо їх зрізувати. Можна просто поставити в приготовані ємності горщики з вашими рослинами, увіткнувши між ними "наряджені" у блискітки гілочки хвої.

Рослини, найбільш відповідні для таких композицій, - це "різдвяна зірка" пуансеттия з червоним листям, паслін з яскравими ягідками, біла омела, гузманія. Але можна обійтися і менш екзотичними рослинами - антуриумом, спатифіллумом, каланхое, бегонією.

Чудовою прикрасою будь-якої кімнати є первоцвіти, пророщені з цибулин. Уявіть, як здивуються ваші гості, побачивши в суворий зимовий час нарциси, що розпустилися, тюльпани, фрезиї або амариліси! Потурбуватися про їх посадку потрібно за 3-4 тижні до Нового року, а потім містити в прохолодному приміщенні далеко від джерела прямого світла і добре поливати. Через пару тижнів з'являться проростки, а через місяць - прямо до свята - розпустяться бутони.

Молоду зелень для установки у вазу ви можете отримати, зрізавши на вулиці гілочки з яскраво вираженими бруньками. Робити це треба за двадцять днів до Нового року, щоб рослини встигли "прокинутися". Добре підходять для цієї мети яблуня, вишня, жасмін, калина, слива, бузок, тополя. Вже через 10-15 днів на гілках розпустяться ніжні листочки. Цей процес можна прискорити, щодня окропляючи гілки водою і надколовши бруньки голкою.

Нестандартне рішення: Якщо ви живете в приватному будинку або на нижньому поверсі, можна прикрасити вікна - це зробить будинок казковим не лише зсередини, але і зовні. За допомогою трафарету і пульверизатора можна нанести на скло новорічний малюнок або напис, або просто приклеїти за допомогою клею, що легко змивається, сніжинки з паперу або пластика. Віконний отвір прикрасьте підвісними ангелками або ялинковими іграшками, оформіть різноколірними гірляндами.

На підвіконні розмістите обернуті в красивий пакувальний папір коробки, наприклад з-під взуття, перев'язані стрічками, - вони імітуватимуть подарунки Діда Мороза.

Плетемо різдвяний вінок

Найефектніше з настінних прикрас - різдвяний вінок. Візьміть декілька шматків дроту, зігніть їх кільцем і прив'яжіть до нього довгі гілки їли. Ще простіше купити в квітковому магазині спеціальну основу із застиглої піни, в якій легко закріплюються стебла будь-яких рослин.

(Щоб ваш вінок не обсипався на другий день, підрізайте гілки ялини гострим ножем навкіс, поставте на добу у воду, а потім заліпите зрізи розтопленим воском.)

Вінок прикрасьте за своїм смаком - мініатюрними іграшками, стрічками, шишками, бантиками, сухофруктами, паличками кориці або ванілі. Їх можна прив'язувати дуже тонкою проволочкой-бульонкой, а можна саджати на клей або закріплювати степлером.

Політ вашої фантазії при оформленні будь-якої композиції нічим не обмежений. Тільки пам'ятаєте, що усі прикраси, що знаходяться у відносній близькості один від одного, повинні поєднуватися між собою за кольором і гармоніювати з інтер'єром кімнати - тоді загальне враження буде набагато сильніше.

І не забудьте про... стеля

У суху губку "пиафлор", вирізану у формі кулі, можна вставити і соснові лапки, і гілочки шипшини, і грона горобини, і крихітні ялинкові іграшки на дротяній "ніжці". Фантастичну кулю, що вийшла, підвішуємо до люстри (важити він буде зовсім небагато), до настінної полиці, до завіс або збоку від дзеркала. До речі, підвішувати можна і ялинкові кульки, зібрані разом у вигляді грона винограду і скріплені звичайним бантом. Головне, щоб вони не знаходилися впритул до лампочок - інакше можуть розплавитися або лопнути.

Нестандартне рішення: Якщо у вас є стара і негарна, але робоча гірлянда - можна застосувати і її. Досить скласти її у велику кришталеву вазу і... запалити. Світильник, що вийшов, надасть романтики вашому вечору.

Прикрашаючи будинок до Нового року, ми проявляємо свою індивідуальність і створюємо особливий святковий настрій для себе і своїх близьких. А це багато чого коштує! Тому не соромтеся фантазувати, прагнете звичні речі представляти в незвичайному світлі - це буде оцінено не лише дітьми, але усіма вашими гостями. Та і сам Дідусь Мороз, заглянувши до вас у віконце, залишиться задоволений.

Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 4322
Категорія: Культура
Теги: квартира, іграшки, оселя, Прикраси, Новий рік, ялинка. вінка. голки. зелень




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ