Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.04.2015

Голова Гребінківської РДА обіцяє за рік зменшити газову залежність району


Литовці мають намір реалізувати на теренах Полтавщини, зокрема у Гребінківському районі, інвестиційний проект у напрямку модернізації ЖКГ


Віталій Роспопов27 березня в Гребінці громаді представили нового керівника районної державної адміністрації — Віталія Роспопова, якого гребінчани хотіли бачити на цій посаді ще рік тому. Що збирається робити новий голова РДА, видавництво "Події та коментарі" поцікавилися у чиновника особисто.

— Віталію Васильовичу, які в району найнагальніші проблеми?

— На перший план я ставлю допомогу нашому війську. Я сам учитель, і на фронті дуже багато моїх учнів. Ми налагодили тісний зв’язок з військкоматом. Допомагаємо і фінансово, і технічно. Звісно, у держави на сьогодні  не вистачає коштів для армії в повній мірі.

Ми проводимо різні благодійні акції, те, що збираємо, передаємо війську через волонтерів. У резервному фонді ми залишили кошти на допомогу бійцям. Будемо оздоровлювати демобілізованих — через центр соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді уже видаємо путівки у санаторії. На сьогодні 11 чоловік з родинами виявило бажання пройти оздоровлення в Миргороді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Гребінці святкуватимуть День Перемоги та 29-у роковину Чорнобильської трагедії

Також будемо виділяти землю бійцям — по 2 га тим, хто проживає у сільській місцевості. Днями до мене приходив місцевий фермер, власник 30 гектарів землі, який виявив бажання допомогти двом бійцям і віддає чотири гектари. Але в земельних питаннях дуже багато тяганини, все йде через Полтаву. Буду боротися з бюрократією, відпрацюємо механізм, щоб пришвидшити цей процес.

— Якими методами і засобами будете долати бюрократію?

— Наприклад, з 1 травня знову підвищують тарифи.  Через оформлення субсидій на управління праці і соцзахисту буде велике навантаження. Ми виділяємо додаткові приміщення, додаткових фахівців, адже очікуємо дуже великий наплив громадян. Спробуємо допомогти людям швидко оформлювати документи. Я не люблю записів на прийом, черг біля кабінету.

Коли я знаю, що у мене під дверима сидять люди,  краще якісь справи відкладу, поговорю з відвідувачами. Намагаюся налагодити співпрацю із сільськими головами. Треба об’єднуватися і працювати разом над вирішенням проблем. Я не прихильник кулака, але помилок не пробачаю. Якщо людина не хоче нормально працювати, створю умови, щоб їй було дуже соромно за свої вчинки.

Особисто я все життя навчаюся і поважаю тих, хто тягнеться за наукою і розвитком. У мене будуть працювати люди, які йдуть у ногу з часом. От для чого псувати папір, якщо документи не потребують моїх підписів чи завірення, навіщо їх роздруковувати, якщо є електронні варіанти? Я не боюсь комп’ютера.

— Як будете вирішувати проблеми в освітянській галузі?

— У цій сфері ми маємо значне недофінансування. Я не прихильник оптимізації, але є села, де, наприклад, опалюється двоповерхове приміщення, а в школі навчається всього 18 дітей, і до них із Гребінки їздять вчителі. Звісно, щось будемо вирішувати із такими закладами.

Будемо підвозити дітей в інші школи. Я б не хотів, щоб приміщення потім пустували, можливо будемо перепрофільовувати, наприклад, під житло чи інші установи — шкода втрачати будівлі. Адже простіше зберегти, ніж потім у майбутньому будувати чи реконструювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литовці хочуть вкласти інвестиції у ЖКГ м. Гребінка

Як показує досвід —порожнє приміщення сиплеться через півроку простою. Але ми в районі маємо дуже оптимістичні перспективи, уже перевиконання бюджету понад 105%, відповідно ці кошти будемо розподіляти у найнеобхідніші сфери.

— Литовці мають намір реалізувати на теренах Полтавщини, зокрема у Гребінківському районі, інвестиційний проект у напрямку модернізації ЖКГ та переходу систем опалення на альтернативні види енергії. Як це буде відбуватися і скільки піде часу на реалізацію проекту?

— У нас уже років зо три дуже успішно функціонує котельна на відходах з деревини, яка обслуговує вісім організацій: школу, міськраду, міліцію, будинок дитячої та юнацької творчості, приміщення юстиції. І, дійсно, це знач-но дешевше, ніж опалювати газом.

Литовці готові інвестувати в проект, що передбачає проведення заходів з енерго-збереження у багатоповерхових житлових будинках, підвищення енергоефективності у бюджетній сфері, роботу з великими підприємствами щодо продуктивного використання пари.

Окрім литовців, ми маємо також і внутрішніх інвесторів, які готові навіть генерувати елекроенергію. Звісно, ми не зможемо повністю відмовитися від блакитного палива, але максимально скоротимо його споживання. Наскільки швидко це буде, побачимо. Сподіваюся, за рік ми реалізуємо поставлені задачі.

Схожі матеріали:
👁 1472
Категорія: Новини Гребінки
Теги: ЖКГ, РДА, Полтавщина, Гребінка, Віталій Роспопов




Всього коментарів: 1

0
1 toor   (21.04.2015)
<сарказм>
зменшимо кількість жителів району і автоматично зменшимо  споживання газу
<сарказм/>

перше що прийшло на думку побачивши заголовок:)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ