Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

02.04.2015

Литовці хочуть вкласти інвестиції у ЖКГ м. Гребінка


Литовці мають намір реалізувати на теренах Полтавщини інвестиційний проект у напрямку модернізації ЖКГ


Литовці хочуть вкласти інвестиції у ЖКГ м. ГребінкаЛитовці мають намір реалізувати на теренах Полтавщини інвестиційний проект у напрямку модернізації ЖКГ та переходу систем опалення на альтернативні види енергії, зокрема – біопаливо.

Про це розповіли сьогодні на прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини” представники Литви: кандидат в почесні консули Республіки Литва Петро Крайсвітній, представник групи “Е енергія” в Україні” Ваідас Повіленас та в.о. директора Департаменту економічного розвитку Полтавської облдержадміністрації Дмитро Орлов.

“Те, що переживає зараз Україна у газовій сфері, Литва свого часу вже пережила. Нам швидко (через високу ціну на газ) треба було переходити на альтернативні джерела енергії. Біопаливо було одне з пріоритетів. Тому ми почали розробляти проекти по біокотлах. Зараз, за 15 років, 50% всієї опалювальної системи у нас працює на біопаливі або на альтернативних джерелах. Це переломний момент, коли ми можемо вважати себе незалежними від російського газу”, – сказав Ваідас Повіленас.

За його словами, перехід на біопаливо дає можливість зменшити затрати і, як наслідок, – знизити вартість тарифів.

Для реалізації відповідного проекту на теренах України литовці обрали Полтавщину, бо у нас уже є певний досвід роботи у цьому напрямку.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині фермер врятував від смерті коней, які тепер лікують дітей

“Наші міста уже мають що пропонувати приватним компаніям, щоб успішно реалізувати енергозабезпеченні проекти.  Зокрема, у Миргороді вже реалізується подібний пілотний проект, відбувається заміна котлів на біопаливі”, – зауважив Дмитро Орлов.
 

Загалом, в області планують реалізувати даний проект у Лубнах, Гребінці та, попередньо, в Гадячі. Він передбачає три напрямки: ЖКГ – енергозбереження в оселях; в бюджетній сфері; роботу з великими підприємствами щодо ефективного використання пари.
 
"Новини Полтавщини”


Схожі матеріали:
👁 1331
Категорія: Новини Гребінки
Теги: біопаливо, ЖКГ, Гребінка, інвестиції




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ