Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.12.2016

Гребінківцям радять не продавати і не купувати «ліву» піротехніку


Жоден, навіть найкращий феєрверк не вартий потенційної можливості травмування ваших дітей


Гребінківцям радять не продавати і не купувати «ліву» піротехнікуНапередодні новорічних та різдвяних свят у торгівельній мережі з’являється значна кількість не сертифікованих піротехнічних виробів, які не відповідають вимогам безпеки. Подібного роду товари різними шляхами завозяться до держави з-за кордону та безперешкодно реалізуються в торгівельній мережі.

Тому з метою забезпечення громадської безпеки під час святкування новорічних та різдвяних свят, недопущення надзвичайних подій, пов’язаних із використанням піротехнічної продукції та запобігання незаконної її реалізації населенню на території міста Гребінка та Гребінківського району у період святкування Новорічних та різдвяних свят працівниками поліції із залученням контролюючих органів та пожежної безпеки будуть проводитись цільові відпрацювання ринків, магазинів, торгівельних закладів з метою виявлення місць виготовлення, зберігання та реалізації населенню піротехнічної продукції.

Згідно статей 195-6, 159, 160, 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів тягне за собою накладення штрафу, з конфіскацією піротехнічних засобів.

До зазначеної категорії продукції належать салютні установки різних видів, петарди, «фаєри», феєрверки.

Шановні працівники торгівлі!

З метою уникнення неприємних суперечок із правоохоронними органами дотримуйтесь усіх визначених правил торгівлі та законів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Придбати ялинку у Гребінці можна від 75 гривень

Шановні гребінківці!

Напередодні Нового року в торгівельній мережі районного центру до вашої уваги пропонується велика кількість піротехнічних виробів: петарди, ракети, феєрверки, фонтани, хлопавки, бенгальські вогні тощо. У святкові дні піротехнічна продукція користується великим попитом, особливо серед дітей. У зв'язку з цим міська влада закликає мешканців міста бути надзвичайно уважними при придбанні та максимально обережними при використанні побутових піротехнічних виробів.

Пам'ятайте: для того щоб уникнути неприємних наслідків від святкового салюту та попередити можливі трагічні випадки, купуйте піротехнічні вироби виключно в стаціонарних торговельних точках, які мають відповідну ліцензію і які реалізують сертифікований товар. Не купуйте такі виробі у випадкових місцях, на вулицях та на ринках міста.

Перед використанням піротехнічних виробів обов'язково ознайомтеся з інструкцією та терміном їх придатності. Відсутність інформації українською чи російською мовами означає, що виріб не сертифікований і користуватися ним дуже небезпечно.

Будьте уважними, до трагічних випадків може привести також недотримання правил застосування піротехніки та використання засобів, термін придатності яких вийшов. За жодних обставин не можна розбирати, ремонтувати піротехнічні вироби, а також використовувати не за призначенням або в невідповідних умовах.

Батьки! Не дозволяйте дітям без догляду дорослих використовувати петарди, вогняні фонтани, феєрверки, римські свічки тощо. Пам'ятайте, що повноцінне і радісне святкування Новорічних свят великою мірою залежатиме від вашої відповідальності.

Жоден, навіть найкращий феєрверк не вартий потенційної можливості травмування ваших дітей. Будьте надзвичайно обережними з вогняними іграшками, і нехай Новий рік запам'ятається всім гребінківцям тільки приємними враженнями.

Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 1217
Категорія: Новини Гребінки
Теги: феєрверк, піротехніка, Новий рік, різдво, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ