Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

02.12.2016

Гребінківщина приймала вишиту руками казначеїв країни карту України


Акція «Вишивана моя Україна» в Гребінці


Акція «Вишивана моя Україна» в Гребінці29 листопада Гребінківщина приймала вишиту руками казначеїв країни карту України.

Про Всеукраїнську казначейську акцію «Вишивана моя Україна» розповів начальник Управління державної казначейської служби України у Гребінківському районі І.М.Бондар. Іван Михайлович повідомив, що все починалося з простого білого полотна з контуром карти України.

Голова Казначейства Тетяна Слюз у серпні побувала на сході країни. Протягом тижня вона відвідала всі без винятку казначейства, що знаходяться на території, підконтрольній українській владі, зустрілася з колективами 42-х казначейств, які долучилися до вишивання карти України. Казначеї Донеччини та Луганщини проклали на карті перші стібки, вигадали перші узори, нанесли на карту символи своїх міст та символи мирного життя.

Відтоді карта «Вишивана моя Україна» побувала у кожній з областей країни. Переходячи від казначейства до казначейства, вона ставала все яскравішою, «оживала», адже набиралася тепла рук, які створювали її.

Весь процес підготовки і створення свого орнаменту було вирішено описати в Літописі карти «Вишивана моя Україна». Колектив казначеїв Гребінківщини теж залишив запис у Літописі на згадку про наше місто поета-байкаря.

 

 

Вишивана карта України, завітала і до школярів Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4. Діти з захопленням розглядали орнаменти різних областей України. Дівчаток цікавила техніка виконання роботи, неперевершено виглядала вишиванка гладдю Харківської області. Іван Михайлович розповів дітям, як казначеї всієї країни відповідально поставилися до створення вишиваної карти: сперечалися над обранням малюнків та кольорів, працювали ночами, аби не підвести колег.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці відбувся благодійний концерт «Діти для дітей»

Потрібно було вчасно передати карту до наступної області. У колег-казначеїв різних регіонів з’явився дух суперництва – чий орнамент буде кращим, чия вишивка – бездоганнішою. Завершили роботу,- за словами І.М.Бондаря,- у центральному апараті Казначейства. Оздобили карту державним символом – гербом України та символом миру – голубом.
 

 

Також жінки вишили на карті України - півострів Крим та слова – пояснення про створення карти: «Карта вишита казначеями з усіх територіальних органів Державної казначейської служби України та її центрального апарату на честь 25 річниці Незалежності України з 8.08.2016 по 21.10.2016р.».

Від імені учнів та педагогічного колективу подякувала гостям за творчість та сумлінно виконану роботу завуч школи Н.В.Бондаренко. Семикласники підготували невеличкий концерт . Олег Гумбіс заспівав пісню «Сині гори», і здалося, що Закарпаття та західні області України на вишитій карті засвітилися яскравими барвами. Чудово прочитала поезію Марія Троцька.
 

 

Карта «Вишивана моя Україна» далі тримала свій шлях на Оржиччину. Адже справжній витвір народної творчості повинні побачити в кожному з територіальних органів Державної казначейської служби України, в кожному районному центрі…

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, "ВКонтакте" та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

Гребінківська районна державна адміністрація


Схожі матеріали:
👁 1241
Категорія: Культура
Теги: новини Гребінки, карта, Гребынка, Grebenka.com, казначеї, вишиванка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ