Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.03.2017

Гребінківська поліція попереджає про шахраїв


Види шахрайств та способами їх уникнення


Гребінківська поліція попереджає про шахраївПравоохоронці застерігають гребінчан від необдуманих кроків, які можуть в подальшому вартувати вам заощаджень чи цінних речей, за якими полюють зловмисники.

Як повідомив начальник Гребінківського відділу майор поліції Віктор Кириченко громадяни повинні бути ознайомлені з основними видами шахрайств та способами їх уникнення.

Види шахрайств:

1) Телефонні шахрайства (ваш син в поліції або потрапив у ДТП), або SMS про виграш автомобіля і необхідність сплати комісійних

Аби не стати жертвою шахраїв, поліція радить громадянам дотримуватися наступних правил:

Перш за все, не впадайте в паніку й не поспішайте виконувати умови аферистів.

Ніколи не називайте своїх близьких на ім’я. Попросіть людину, яка представилася правоохоронцем, назвати прізвище, ім’я, по-батькові й дату народження затриманого або постраждалого родича. Практично в 100 відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють.

Уточніть, у якому саме відділі поліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть до чергової частини й перевірте інформацію.

Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати інформацію.

Якщо ж Ви все-таки потрапили на гачок аферистів або відносно вас намагалися застосувати шахрайські дії, якнайшвидше телефонуйте до поліції. Це дасть змогу правоохоронцям вирахувати та затримати зловмисників «по гарячих слідах».

2) Інтернет-шахрайства (купівля – продаж товарів через Інтернет)

Шахрай виставляє на сайт товар ніби для продажу й пропонує здійснити передоплату або перерахувати хоча б задаток. Після того, як жертва перерахувала гроші, аферист зникає. Трапляється, що жертва надсилає товар замовнику, а грошей за нього так і не отримує.

Щоб убезпечити себе від таких неприємностей треба:
По-перше, користуватися тільки перевіреними Інтернет-магазинами;

По-друге, використовувати тільки післяоплату: отримали товар – заплатили гроші, і ніяких передоплат чи задатків;

По-третє, картку для отримання платежів не варто «прив’язувати» до номера робочого телефону, яким ви постійно користуєтесь.
3) Шахрайства з банківськими картками (виманювання pin-коду або паролю картки та зняття з неї готівки).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На сесії районної ради представили комплексну програму розвитку освітньої галузі Гребінківщини (ВІДЕО)

Шахрай видає себе за співробітника банку й під різними приводами намагається дізнатися реквізити картки (номер, пароль, код). Як тільки це йому вдається – із картки відразу ж зникають всі кошти.

Ніколи не спішіть ділитися конфіденційною інформацією, зверніться до банку й впевніться у тому, що інформація запитується дійсно представниками банку і в обґрунтованих цілях. У жодному разі не повідомляйте свої дані по телефону. Таке просте правило є надійним способом уникнути шахрайських дій.

Тож, будьте обачними та обережними, не довіряйте незнайомцям та перевіряйте інформацію про місце знаходження своїх рідних. Якщо маєте сумніви, зателефонуйте до поліції за номером ( 050) - 405 - 32-02, 91-2-34 або "102" і повідомте про дану подію. Ваше вчасне повідомлення про злочин та осіб, що його скоїли (або мають злочинний намір), дасть змогу правоохоронцям за «гарячим слідом» затримати правопорушників і тим самим, убезпечить інших громадян від злочинних посягань.

За інформацією Гребінківського відділу поліції.


Схожі матеріали:
👁 1246
Категорія: Суспільство
Теги: новини Гребінківщини, поліція, шахрайство, аферисти, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ