Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.09.2012

Гребінківські майстри на святі «Осіннє золото» у Березовій Рудці



Гребінківські майстри на святі «Осіннє золото» у Березовій Рудці

Цими вихідними днями осінь лякала захмареним небом та вітрами, магнітними бурями та дощами. А ось у суботу, 8 вересня, хоч і стояло ніебо "в осінній хмурості", як писав Дмотро Луценко, та Бог допоміг, і сонечко перыодично проганяло хмаринки, щоб дощ не зіпсував великого святау Березовій Рудці.

Напередодні дня народження славетного земляка, поета-пісняра Дмитра Омеляновича Луценка, щорічно пирятинці проводять пісенно - мистецке свято "Осіннє золото". Для жителів Березової Рудки це і День села, коли гостей більше, ніж корінних мешканців.

Зранку - раненько зі сторони березоворудківського технікуму лунала музика, на алеях парку розмістилися виставки робіт майстрів народних промислів Пирятинщини. Біля народного краєзнавчого музею красуні - дівчатка показували майстер - клас з виготовлення писанок.

Таких писанок ви ще не бачили! Ніби мереживом обкутана крашанка здивовижним орнаментом! Складна технологія нанесення малюнку вимагає терпіння та таланту художника.

А скыльки чудернацьких вишиванок, вив'язаних речей руками майстринь. Чоловіки з різних сіл Пирятинського району теж представили свої художні роботи з дерева, заліза. Студенти Березоворудківського аграрного технікуму виставили на продаж близько двадцяти селекційних сортів картоплі.

Гості за уподобаннями здійснювали покупки. Поруч бандурист наспівував сумну українську думу, жіночий вокальний ансамбль затягував ліричну пісню. Шлях через ярмарок пролягав до сільського Співочого поля, де о 10 годині розпочався конкурс на краще виконання творів на вірші Дмитра Луценка серед дуетів, тріо, квартетів та вокальних колективів Полтавщини.

Від Гребінківського району участь у конкурсі взяв дуету складі Анатолія Бабака та Івана Розтопіри. Чоловіки майстерно та душевно виконали пісню на слова Д. Луценка, музика А. Пашкевича "Ненаписані листи". Акомпанували дуету Ніла Луценко та Анатолій Шейн. Щира пісня гребінківців сподобалася і журі, і глядачам, дует отримав Диплом І ступеню.

Біля народного краєзнавчого музею зібралися столичні гості, керівники району та області. Щирі слова вітань, подарунки та квіти дарували найповажнішій гості - Тамарі Іванівні Луценко. Хоча вона не погодилася з тим, що вона гостя на цьому святі, адже давно вважає себе майже місцевою, рідною цій землі.

Тамара Іванівна представила Аллу Василівну Шлапак, голову гуманітарної Комісії Київради, кандидата в народні депутати. Завдяки співпраці з Аллою Василівною вийшла з друку книга "Криниця мого кохання" з ненадрукованими раніше віршами Дмитра Луценка.

Перші екземпляри цієї книги отримали в подарунок 4 лауреати Премії Дмитра Луценка: композитор і виконавиця пісеньТегяна Стоматі- Олєнєва, вокальний колектив "Журавка" (Печерського БК), поетеса Тетяна Майданович та Алла Шлапак.

Чудовий гала - концерт став родзинкою мистецького свята. У дібровах ще довго лунали незабутні слова поета і пісняра Дмитра Луценка.

«Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1305
Категорія: Полтавщина
Теги: Березова Рудка, Дмитро Луценко, бабак, дует, розтопіра, Ненаписані листи, Осіннє золото, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ