Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

03.10.2012

Полтавські велотуристи вивчають історію області на колесах



Полтавські велотуристи вивчають історію області на колесах

Щорічно 27 вересня з метою пропаганди туризму відзначається Всесвітній день туризму. Не залишаються осторонь і полтавські велотуристи з Громадської організації «ВелоПолтава».

Так в рамках проекту «Доступний велотуризм» вони провели велопохід вихідного дня туристично-краєзнавчого характеру по території Пирятинського району.

Присвятили його 75-річчю заснування Полтавської області, тому учасники велопоходу взяли з собою символіку з цього приводу та розповідали всім про це свято.

Велопохід для основної групи розпочався від ст. Гребінка. В Пирятині до них приєдналася інша група вело туристів. А ввечері ще й третя. Загальна кількість групи склала 15 велосипедистів, яких приваблює активний спосіб проведення свого дозвілля та цікавить історія свого краю.

Учасники велопоходу проїхали по такому маршруту ст. Гребінка - с. Тарасівка - м. Пирятин - с. Крячківка - с. Березова Рудка - с. Нові Мартиновичі - с. Нова Гребля - с. Антонівка (Чернігівська обл.) - с. Каплинці - м. Пирятин - с. Велика Круча - с. Ульяновка - ст. Гребінка.

Під час подорожі велолюбителі відвідали садибу сім'ї Закревських, замково-парковий комплекс в стилі необароко. Побували біля родової усипальниці сім'ї Закревських, яка побудована в формі єгипетської піраміди в кінці XIX ст. Переглянули експозиції березоворудського краєзнавчого музею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велосипедний похід Полтавщиною по шляхах відступу штабу Південно-Західного фронту

В Пирятині побачили Різдвяний собор, побудований в стилі бароко, водонапірну вежу неподалік,  біля якої знімали фільм «Королева бензоколонки», а також фільм «Перший хлопець» 1958 року.

Велотуристи побували навіть в Чернігівській області, а саме в селі Антонівка. В цьому селі знаходиться чудова Свято-Покровська церква 1899-1914 рр. Місцеві жителі пам'ятають, що на початок ХХ століття Антонівка була в Полтавській губернії.

Також побували на святкових заходах у селі Нові Мартиновичі. - мешканці цього села святкували 20-річчя з дня його утворення. Молодий вік села пояснюється тим, що воно було утворено для жителів Київської області, які були переселені після аварії на Чорнобильській АЕС. Село має досить сучасний вигляд - гарні асфальтовані вулиці, навіть є свій проспект. Вулиці обладнані ліхтарями, які працюють від енергії сонця.

Трохи адреналіну учасникам дісталося під час переходу через річку Удай по дерев'яній кладці на колишньому автомобільному мосту.

Організатори велопоходу закликають мандрувати Полтавщиною, адже наш край - мальовничий куток в Україні. Активний спосіб пересування (піший, велосипедний або водний) допоможе краще відчути природу нашої землі.
















Новини Полтавщини


Схожі матеріали:
👁 1623
Категорія: Суспільство
Теги: Березова Рудка, Велика Круча, Нові Мартиновичі, Гребінка, велотуристи, м. Пирятин, с. Тарасівка, села




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ