Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

14.07.2016

Гребінківський міський голова взяв участь в нараді регіонального відділення Асоціації міст України


Міський голова В. Колісніченко взяв участь в нараді регіонального відділення Асоціації міст України в м. Пирятині


Гребінківський міський голова взяв участь в нараді регіонального відділення Асоціації міст України 11 липня в Пирятині проведено практикум із застосування законодавства на тему: „Формування об’єднаної територіальної громади: юридичні аспекти та практичний досвід“. Захід проведено Полтавським регіональним відділенням АМУ в рамках Проекту „ПУЛЬС“, який реалізується Асоціацією міст України за підтримки USAID.

У практикумі взяли участь представники місцевого самоврядування Полтавщини: міські, сільські, селищні голови, їх заступники та секретарі рад.

Основною метою проведення цього навчання було ознайомлення із законодавством щодо добровільного об’єднання територіальних громад та досвідом Пирятинської міської ради щодо функціонування об’єднаної громади.

Основний захід проходив у актовій залі Пирятинського ліцею. Присутніх привітали Голова Полтавського Полтавського РВ АМУ, Миргородський міський голова Сергій Соломаха, виконавчий директор Полтавського РВ АМУ Галина Безносик та Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь.

У ході практикуму регіональні консультанти АМУ з питань децентралізації Ірина Дудка та Олександр Полупан ознайомили учасників заходу з „Децентралізаційним марафоном“ та з перспективами продовження процесу об’єднання громад на Полтавщині. А також проінформували про державну підтримку, яка надається об’єднаним громадам.

Далі модератор заходу – керуюча справами виконкому Лариса Кочур коротко проаналізувала законодавство щодо впровадження нормативно-правового забезпечення об’єднаних громад та презентувала практичний досвід щодо формування Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Міський голова м. Пирятина О. Рябоконь дав відповіді на основні питання щодо проблем, які виникали в процесі об’єднання. Багатьох цікавили питання: як передавалися заклади освіти, культури, терцентр, як функціонує освіта, чи вистачає бюджету міської ОТГ для повного утримання закладів.

Для зразка представникам місцевих рад надано ряд копій рішень Пирятинської міської ради стосовно об’єднання громад, припинення Олександрівської сільської ради та її виконавчого органу, призначення перших виборів старост сіл та затвердження положення про старост.

 

 

Також був презентований досвід Пирятинської міської ради у сфері міжмуніципального співробітництва та реалізації спільного проекту міської та 6 сільських рад „Придбання сміттєвоза для покращення матеріально-технічної бази громад. Спільний крок до чистоти Пирятинського краю“. Відзначено, що успішні проекти по співробітництву можуть бути підґрунтям для об’єднання громад.

Цікавим присутнім виявився досвід Пирятинської міської ради в частині проведення консультацій з громадськістю: Клубу громадського діалогу, який використовується як метод активізації громади для формування спільної позиції з питань реформи місцевого самоврядування та залучення її до вирішення актуальних проблем громади. В ході обговорення було визначено ряд проблемних питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 56-річний мешканець Гребінки добровільно здав незареєстровану мисливську вогнепальну зброю

До розкриття теми заходу долучилися представники Пирятинської міської ради: Кеда Світлана, начальник фінансового управління виконавчого комітету. З актуальних питань функціонування Глобинської міської об’єднаної територіальної громади виступив міський голова Джусь Станіслав.       

 
 



 
                  
Секретар Гребінківської міської ради Людмила Цапенко, виступила на практикумі стосовно важливості питання залучення громади до обговорення суспільно значущих проблем. Людмила Цапенко також поділилася досвідом реалізації Договору про співробітництво територіальних громад в частині делегування повноважень (реєстрації місця проживання), який був укладений в цьому році Гребінківською міською радою з 16 сільськими радами Гребінківського району. Такого виду Договір по співробітництву територіальних громад є унікальним в Україні і на сьогоднішній день єдиним в Україні.

 




Окрім того, гості міста Пирятина, відвідали Пирятинський сирзавод, ознайомилися з підприємством та виробництвом твердих, плавлених сирів і сухого молока. Увага представників місцевих рад була акцентована на створенні робочих місць на підприємстві для соціально-економічного розвитку громади.

На завершення практикуму учасники заходу відвідали ДНЗ „Червона шапочка“, де їх гостинно зустріли вихованці і педагогічний колектив.
 
Гребінківська міська рада


Схожі матеріали:
👁 1207
Категорія: Новини Гребінки
Теги: пирятин, колісніченко, Гребінка. міський голова




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ