Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.03.2013

Гребінку «затисли» проблеми, яких могло б і не бути


Наявність залізничного вузла спонукає бути у вирі цивілізації


Гребінку «затисли» проблеми, яких могло б і не бути

На тлі деяких сусідніх депресивних містечок Гребінка начебто має трохи краще економічне становище. Наявність залізничного вузла спонукає бути у вирі цивілізації.

 Проте і в нас проблем більше ніж достатньо.

 Починаючи від народження в пологовому будинку, де за саме народження обкладають побором, проблеми гребінківця наростають з кожним роком життя.

На все місто всього три дитмайданчики (побудовані під час виборчих перегонів коштом кандидатів). У Гребінці також великі черги до ясел та дитсадків, куди, влаштувавшись при великому «везінні», за будь-якої погоди «стягують» дітей з найвіддаленіших околиць.

 У напівпорожніх школах №1 та №2 немає груп дошкільнят денного перебування. На базі школи №4, гімназії та прилягаючих дитсадків можна було б створити один гарно обладнаний навчально-виховний комплекс. Турбує й те, що прямісінько посеред «дитячого кварталу» – школи №4, гімназії, музичної школи та двох дитсадків – розмістили передавачі мобільного зв’язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці літгурток «Ліра» відсвяткував свій двадцятирічний ювілей (ФОТО)

Тільки в Гребінці «додумались» перекрити прямий під’їзд до лікувальних закладів, щоб не турбувати шумом працівників будинку райдержадміністрації. А на вулиці Піонерській, на підходах до навчальних закладів і дитсадків, не можуть перекрити рух для автомобілів хоча б на час інтенсивного пересування школярів.

Біля міських навчальних, спортивного, виховного, культурного, оздоровчого чи громадського закладів не обладнано жодного пішохідного переходу або хоча б засобу обмеження швидкості автомобілів. Обіцяних урн для сміття немає навіть біля магазинів.

Досі не оприлюднені плани створення переходів через залізничні колії, незважаючи на впровадження швидкісного руху на залізниці. Щоправда, на одній ділянці вздовж колії поставили огорожу, яку потрібно далеко обходити. Але для школярів це не перешкода – перелазять і переходять через колію в небезпечних місцях.

Гребінківці гостро відчувають відсутність громадського транспорту в місті. На таксі все одно не наїздишся, доводиться сідати на велосипеди та моторолери. А велосипедисти часто створюють аварійні ситуації на дорогах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця у травні порадує ветеранів і безкоштовно буде їх катати на Хюндаях

У місті, на жаль, утрачено контроль над безпритульними тваринами. Зграї собак вільно переміщаються в будь-якому напрямку, і ніколи не знаєш, що їм спаде на думку. Голодні тварини можуть напасти на дитину й на дорослу людину (є й такі випадки).

А незабаром – літо. І знову більшість школярів у період літніх канікул буде залишена напризволяще, бо протягом 60 днів не працює жоден оздоровчий, виховний чи культурно-освітній заклад. Із розважальних закладів у Гребінці в цей час працюють переважно «генделики».

Такі проблеми є і в інших райцентрах, містах, містечках по всій Україні. Про село й говорити годі. Однак нам і нашим дітям жити в цій державі. Влада не повинна відхрещуватися від проблем і лише робити вигляд, що в нас усе добре і що «покращення» настає з кожним роком.

Народ у це вже не вірить і чекає від влади конкретних дій і виконання обіцянок.

 Микола ДАЦЕНКО,
 член профкому локомотивного депо, м. Гребінка
  Події та коментарі


Схожі матеріали:
👁 1702
Категорія: Новини Гребінки
Теги: школа №4, залізниця, собаки, діти, школярі, Тварини, Гребінка, проблеми, місто, велосипедисти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ