Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.04.2017

Проблеми Гребінки: безпритульні собаки - загроза для людей чи жертва людської недбалості?


Як бути з бездомними, підгодованими в дворах багатоповерхівок собаками?


безпритульні собаки Питання бродячих тварин, а особливо собак, гостро стоїть в місті. Адже з кожним роком кількість чотирилапих безхатченків збільшується, як і збільшується кількість нападів на людей.

До вирішення проблеми бездомних псів люди ставляться по-різному. Одні схвалюють знищення собак або ж їхню стерилізацію, інші критикують тих, хто викидає тварин на вулицю, ще інші взагалі не звертають на них ніякої уваги, а деякі (таких мало) намагаються знайти домівку для бродячих „братів менших“.

Варто звернути увагу на причини появи бездомних собак на вулицях Гребінки. По-перше, це вуличні собаки, які неконтрольовано розмножуються і сприяють цьому випущені без нагляду домашні тварини. По-друге, це покинуті людьми коти та собаки.

Цивілізоване вирішення проблеми полягає в зменшенні чисельності безпритульних тварин виключно гуманними методами, а також донесення до суспільної свідомості населення стандартів гуманного поводження з ними.

Спочатку собаки та коти були одомашнені людиною для свого емоційного задоволення. Ці тварини в повній мірі залежать від людини і беззахисні перед нею. Популяція безпритульних тварин зростає за рахунок природного приросту та як наслідок безвідповідальності колишніх господарів.

Тож, забажавши завести вдома собаку або кота, кожний з нас має зважити, чи дозволяє це зробити площа квартири, чи буде можливість прогодувати тварину та знайти господарів для її майбутнього потомства тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині пройшов районний етап Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних

Найважливіший аспект зазначеної проблеми полягає у необхідності підвищення рівня громадської свідомості з питань гуманного ставлення до тварин, у тому числі безпритульних, без чого неможливий духовний розвиток нації, адже люди, яким не байдужі тварини, не будуть байдужими й до інших людей.

Кристина Котляревская"Як бути з бездомними, підгодованими в дворах багатоповерхівок собаками?

Я ось, наприклад, зі своїм собакою біля 47 магазину пройти не можу, кидаються і це не лише там.

Мій собака завжди в наморднику і на поводку. 

А сьогодні з вікна своєї квартири (де недобудована будівля напроти дому в якому магазин "Сезон" знаходиться) бачила дві собаки бігають, а біля них 5 або 6 цуценят.

Світлана Науменко, м. Гребінка Так до осені вони вибігати і будуть, і як дітям ходити?
", - говорить Крістіна Котляревська  м. Гребінка.

Світлана Науменко, м. Гребінка: "А я, іх сама підгодовую, краще хай будуть ситі та добрі, чим голодні та злі

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, Однокласники, "ВКонтакте" та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

Схожі матеріали:
👁 1214
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: безпритульні собаки, собаки, Тварини, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ