Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.06.2012

Із чим зустріла Полтавщина Всесвітній день навколишнього середовища



Охоронці природи сьогодні святкують професійне свято

Традиційно 5 червня відзначається Всесвітній день навколишнього природного середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря. Він щорічно відзначається в більш ніж 100 країнах світу.

15 грудня 1972 року Генеральна Асамблея оголосила 5 червня Всесвітнім днем навколишнього середовища, який проводитиметься в цілях поглиблення усвідомлення громадськістю необхідності зберігати і покращувати навколишнє середовище.

Вибір цієї дати обґрунтований тим, що цього дня відкрилася Конференція Організації Об’єднаних Націй з проблем оточуючого людину середовища (Стокгольм, 1972 рік), за якою було створення Програми Організації Об’єднаних Націй по навколишньому середовищу (ЮНЕП).

Всесвітній день навколишнього середовища відзначається, починаючи з 1973 року. Цього дня в 2000 році отримала старт програма ООН, підтримувана ЮНЕСКО «Тисячоліття навколишнього середовища, приступити до дії».

Як повідомили в прес-службі обласного управління охорони навколишнього природного середовища, у Полтавській області екологічний стан протягом останніх років залишається стабільним, враховуючи незначну динаміку змін більшості показників, що характеризують стан довкілля, за відсутності техногенних та природних надзвичайних подій і явищ, і є доволі прийнятним у порівнянні з більшістю інших областей України.

Реалізація та впровадження передбачених екологічними програмами заходів, а саме: будівництво і реконструкції очисних споруд, систем каналізації, водопровідних мереж, поліпшення екологічного стану водойм, споруд із захисту від підтоплення поверхневими водами та комплексу берегоукріплювальних робіт, створення захисних лісонасаджень та заходів у сфері поводження з відходами, розширення та оптимізація природно-заповідного фонду області тощо, зменшить навантаження на довкілля, допоможе відновити ресурсний потенціал області і дозволить створити безпечні умови для проживання населення.

З нагоди Всесвітнього дня навколишнього природного середовища, працівники Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Полтавській області вітають професійних екологів, громадських діячів, науковців, всіх небайдужих до проблем навколишнього природного середовища та бажають міцного здоров’я, сімейного благополуччя, здорового довкілля, чистого повітря і кришталевої води, натхнення в роботі для забезпечення добробуту та процвітання України.

«Полтавщина»


Схожі матеріали:
👁 1123
Категорія: Полтавщина
Теги: Охоронці природи, Всесвітній день навколишнього серед




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ