Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.05.2015

Як утримуються затримані на Гребінківщині – з’ясовувала прокуратура


Кімната для затриманих та доставлених...


Як утримуються затримані на Гребінківщині – з’ясовувала прокуратураУ приміщенні Гребінківського РВ УМВС України в Полтавській області функціонує кімната для затриманих та доставлених (далі - КЗД) - в це приміщення на перших порах поміщаються особи, затримані за вчинення адміністративного правопорушення або за підозрою у скоєнні злочину.

КЗД - місце ізоляції доставлених на час з'ясування обставин скоєння ними правопорушень, а не місце відбування покарання, допиту тощо.

Людина, як правило, утримується там не більше 3 годин, але у виняткових випадках і при особливій потребі така ізоляція може тривати довше (ст. 263 КУпАП). Наприклад, особи у яких при собі виявлена речовина, схожа на наркотичну чи психотропну, можуть утримуватись у КЗД до трьох діб, тому що необхідно провести експертизу і встановити походження цієї речовини.

При цьому, якщо особа утримується довше ніж 24 години за моменту затримання, то має бути обов'язкове письмове повідомлення прокурора про це.

Моментом затримання в адміністративному процесі є момент складення протоколу про адміністративне правопорушення, а не фактичного затримання як в кримінальному процесі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці вперше вулицями міста пройде урочиста хода у вишиванках

Відповідно до чинного законодавства умови тримання в КЗД чітко регламентовані.

Прокуратурою Гребінківського району проведено перевірку додержання вимог чинного законодавства Гребінківським РВ УМВС України в Полтавській області при забезпеченні функціонування кімнати для затриманих та доставлених чергової частини (надалі - КЗД).

Усупереч вимогам норм діючого законодавства, кімната для доставлених чергової частини належною медичною допомогою не забезпечена, матеріально-побутові умови на низькому рівні, є досить проблемним питання забезпечення харчуванням.

Крім того, у черговій частині міськрайвіддділу повинні знаходитись укомплектована аптечка для надання першої медичної допомоги, вогнегасник та інші предмети і речі, необхідні для забезпечення належних та безпечних умов тримання осіб. Водночас, при проведенні перевірки виявлено ряд певних недоліків, зокрема не систематизований перелік таблеток, відсутність інструкцій з їх використання та інше.

За результатами проведеної перевірки прокуратурою Гребінківського району з метою усунення виявлених порушень та поліпшення умов утримання осіб в КЗД внесено документ прокурорського реагування.

Як наслідок завдяки вжитими спільними заходами та належного відповідального ставлення до проблематики керівництва Гребінківського РВ вживається відповідних дій до забезпечення належних умов утримання осіб у вказаній установі, що сприятиме не допущеннію порушення прав громадянина та людини.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1166
Категорія: Новини Гребінки
Теги: затримані, прокуратура, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ