Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.02.2013

Пенсіонерка з Гребінківщини «подарувала» підприємцю майже тонну м'яса


Жінка знає ще одних потерпілих. Жителі Оржицького району «подарували» підприємцю двадцятеро свиней, і теж поки що марно намагаються добитися


Пенсіонерка з Гребінківщини «подарувала» підприємцю майже тонну м'яса

Раїса Легуша з села Тополеве Гребінківського району 22 жовтня 2010 року здала шестеро свиней у приватне підприємство «Агро-Дніпро плюс», що в Пирятині.

Там пообіцяли через десять днів повністю розплатитися за м’ясо. Жінка взяла квитанцію про те, що справді здавала сировину. У документі, завіреному двома печатками, зазначені вага м’яса – 902 кг та його вартість – 13125 грн.

 Для чого тоді суди, виконавча служба, прокуратура, які існують за рахунок податків громадян і не можуть достатньо їх захищати?

 – Фірма начебто здавалася солідною. Я побачила, що там є охорона, бухгалтер, і комп’ютери стоять. Повірила, – розповідає Раїса Петрівна. – Та й від людей, які раніше здавали туди м’ясо, чула, що з ними нормально розплачувалися. А я за здану сировину вже майже три роки чекаю грошей. Ніхто нічого не виплачує…

 Куди тільки не зверталася жінка! Спочатку намагалася нормально домовитися з представником підприємства Олександром Назарком. Каже, що той обіцяв віддати гроші. А коли зрозуміла, що її просто водять за носа, звернулася в Пирятинську прокуратуру, міліцію, дійшло й до суду. У неї тепер замість гаманця з грошима є солідна папка документів. Утім, це, скоріше, відписки, в яких різні інстанції розписуються у власній неспроможності хоч як-небудь уплинути на ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині пройшов районний конкурс «Вихователь року 2013»

 23 грудня 2010 року Раїса Легуша отримала «вісточку» з Пирятинської прокуратури. У ній повідомлялося, що її звернення щодо несплати коштів за здану худобу розглянуто. Цитуємо: «У ході перевірки ПП Назарко О.О. зобов’язався повернути Вам та іншим громадянам кошти при надходженні їх на рахунок його підприємства протягом двох тижнів, тобто до кінця грудня 2010 року».

 Грошей, звісно ж, ніхто не повернув. Але Раїса Петрівна також не виявила бажання подарувати підприємцю майже тонну м’яса, яке виростила, щоб продати й поставити за виручені кошти пам’ятники на могилах своїх батьків.

 1 лютого 2011-го «відзвітував» про розглянуту заяву й Пирятинський райвідділ міліції, відмовивши в порушенні «за даним фактом» кримінальної справи. А 22 лютого того ж року отримала відписку з Пирятинської райдержадміністрації. У документі йшлося про те, що перший заступник голови РДА мав розмову з Назарком О.О., і той обіцяв повернути гроші.

А про вплив на підприємця немає й мови. По-перше, ПП «Агро-Дніпро плюс» зареєстроване не в Пирятинському районі, а в селі Кодаки Васильківського району на Київщині. По-друге, згідно із законом, державна адміністрація не має права втручатися в господарську діяльність підприємства.

 Жінка звернулася із заявою до Пирятинського райсуду. 18 липня 2011 року суд постановив стягти з Назарка на користь Раїси Легуші 13125 грн боргу та 250 грн витрат на правову допомогу. Олександр Назарок мав виконати це рішення до 25 липня, інакше його примусове виконання мала розпочати виконавча служба. Однак і цього разу – безрезультатно.

 Торік у вересні Раїса Петрівна отримала повідомлення з відділу державної виконавчої служби Пирятинського районного управління юстиції. У ньому йшлося, що виконавче провадження за її судовою справою – лише одне з 26 проваджень, що стосуються діяльності Назарка О.О. Останній заборгував державі, Пенсійному фонду, юридичним та приватним особам понад 1 млн 700 тис. грн. Але стягти їх із цієї особи неможливо, оскільки за боржником не зареєстровано жодного рухомого чи нерухомого майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківщина масштабно відзначила 70-ти річчя з дня подвигу Героя Радянського Союзу Григорія Кагамлика

 Порожні і його рахунки в банках.

 – Це ж виходить, поки я бігала по інстанціях та судилася, Назарок попереписував на когось свою власність і залишився голий як бубон, – обурюється Раїса Петрівна. – І що ж, тепер він звільняється від будь-якої відповідальності?

 Жінка знає ще одних потерпілих. Жителі Оржицького району «подарували» підприємцю двадцятеро свиней, і теж поки що марно намагаються добитися правди.

 ЗАКОНИ ПИСАНІ, АЛЕ ЇХ НЕ ВИКОНУЮТЬ

 Адвокат із Пирятина Віктор Коваль повідомив нам, що нині таких справ у судах багато. Та якщо в підприємця нічого немає, навіть спільного з кимось із родичів чи з дружиною майна, то дуже мала ймовірність, що з нього вдасться що-небудь стягнути.

 Можливо, така ситуація пов’язана з суттєвими прогалинами у вітчизняному законодавстві. Але, з усього видно, їх ніхто й не збирається латати. Бо це ж так просто: один узяв у людей м’ясо або іншу сировину, другий попродавав утридорога який-небудь простенький апарат, що «лікує всі хвороби», третій «нагрів» руки на оренді землі, не доплативши відсотків. І жодної відповідальності!

Для чого тоді суди, виконавча служба, прокуратура, які існують за рахунок податків громадян і не можуть достатньо їх захищати?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завідувач амбулаторією загальної практики сімейної медицини м. Гребінка: Грип - це небезпечно!

 – Я питаю в одній інстанції: «А чому людину, яка украла, наприклад, велосипед, можуть запросто посадити на кілька років, а того, хто «прикарманив» мільйони гривень, не саджають?» – ділиться Раїса Легуша. – А мені відповідають: бо ви ж свиней віддали добровільно, у вас їх ніхто не крав. А яка, власне, різниця?

 Ми обов’язково продовжимо цю тему. Якщо така ситуація справді виявиться безвихідною, значить у державі узаконено ще одну схему відвертого одурювання людей.

Події та коментарі


Схожі матеріали:
👁 2078
Категорія: Суспільство
Теги: свині підприємець, Тополеве, Гребінка, м'ясо, виконавча служба, агро, Гребінківський, Суд, прокуратура




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ