Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.06.2015

Територіальним громадам Гребінківщини передали 35,93 га гектарів землі


Завдяки прокуратурі Гребінківського району у власність територіальних громад передали земельні ділянки вартістю більше, ніж 1 млн грн.


Територіальним громадам Гребінківщини передали 35,93 га гектарів земліПитання відумерлої спадщини врегульовує Цивільний кодекс України. Якщо власник земельної ділянки помирає, а спадкоємця немає, у визначений законом термін така земельна ділянка має перейти у власність територіальної громади.

Однак такий перехід відбувається не автоматично. Представницькому органу територіальної громади необхідно здійснити низку дій та отримати відповідне рішення суду.

Стаття 1277 Цивільного кодексу України встановлює, що у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття суд визнає спадщину відумерлою за заявою відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини.

Бездіяльність органів місцевого самоврядування призводить до неможливості розпоряджатися такими земельними ділянками, в результаті чого до місцевих бюджетів не надходять значні суми коштів на розвиток регіону.

Частною 1 статті 45 ЦПК України передбачено, що у випадках, встановлених законом, прокурор може звертатися до суду із заявами про захист прав, свобод та інтересів інших осіб, або державних чи суспільних інтересів та брати участь у цих справах.

Згідно статті 36-1 Закону України "Про прокуратуру" представництво прокуратурою інтересів громадянина або держави в суді полягає у здійсненні прокурорами від імені держави процесуальних та інших дій, спрямованих на захист у суді інтересів громадянина або держави у випадках, передбачених законом.

Прокуратурою Гребінківського району реалізовано передбачені законом представницькі повноваження, спрямовані на повернення земельних ділянок, розташованих на території району, у власність територіальних громад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Славетні "Кіборги" вклонилися пам'яті побратима з Гребінківщини

Рішеннями Гребінківського районного суду за заявами прокуратури у власність територіальних громад району передано земельні ділянки, загальною площею 35,93 га на загальну вартість більше, ніж 1 млн грн.

Завдяки вжитим представницьким повноваженням захищено інтерес держави в сфері земельних відносин та реалізовано права територіальних громад, передбачені законодавством. Крім цього повідомляю, що на виконання розпорядження Генерального прокурора України №81 від 04.06.2012року "Про організацію прийняття повідомлень на телефон "гарячої лінії" в органах прокуратури України" в прокуратурі Гребінківського району організовано "гарячу лінію" за телефоном 9-13-60.
 
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1535
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Суд, прокуратура, Гребінка, земля




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ