Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

18.02.2015

Керівництво райвідділу завертається до мешканців Гребінківщии бути обачними


Все частіше довірливі жителі Гребінківського району стають жертвами шахраїв


Керівництво райвідділу завертається до мешканців Гребінківщии бути обачнимиШановні мешканці Гребінківського району, керівництво Гребінківської міліції вкотре звертається до громадян з попередженням бути уважними та обережними.

Все частіше довірливі жителі Гребінківського району стають жертвами шахраїв. Так за 2014 рік Гребінківським РВ відкрито 13 кримінальних проваджень за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Причому, схеми, за якими аферисти обирають людей, залишаються одними й тими ж самими. Змінюються лише прізвища потерпілих, які звертаються з заявами до міліції, та суми грошей, якими заволодівають шахраї.

На сьогодні найбільш розповсюдженими залишаються так звані телефонні шахрайства. Щоб убезпечити себе від таких ситуацій, необхідно першочергово подзвонити тому, з ким ви нібито тільки що розмовляли, або про кого йшлося у розмові, і переконатися, що з ним все гаразд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 2014 рік на Гребінківщині було досліджено 126 проб води, з яких 37 проб не відповідають вимогам

Ще одним видом телефонних шахрайств є дзвінки від нібито працівників банку або соціальних служб, які телефонують, щоб надати допомогу, збільшити кредитний ліміт чи перерахувати отримані кошти на ваш рахунок.

Нікому ні в якому разі не кажіть свій ПІН-код, додаткове питання в разі втрати ПІН-коду чи інші персональні дані, які доступні лише вам. Якщо вам дійсно телефонують з тієї чи іншої установи, то їм повинні бути відомі ваші персональні дані.

Поряд з телефонними дзвінками мають місце шахрайства при купівлі, обміну або продажу речей, зокрема через мережу Інтернет. Для того, щоб вас не ошукали під час онлайн-шопінгу, треба робити покупки лише у добре відомих інтернет-магазинах та уникати покупок через приватні оголошення.

"Не поспішайте робити необдумані кроки. Спочатку перевірте отриману інформацію. Якщо у вас виникли сумніви щодо законності пропонованих " акцій", повідомте про свої підозри працівників міліції, зателефонувавши до чергової частини за номером " 102".

Ваше вчасне повідомлення про злочин та осіб, що його скоїли, дасть змогу працівникам міліції за "гарячими слідами" затримати правопорушників і, тим самим, убезпечити інших громадян від злочинних посягань", - зазначив начальник Гребінківського РВ УМВС Олександо Кравченко.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1207
Категорія: Новини Гребінки
Теги: міліція, Гребінківщина, шахраї, райвідділ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ