Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.01.2013

Кому довірити ремонт мобільного телефону


Наш читач, який підписався як vasyaru, зіткнувся в одному з павільйонів, що знаходиться на базарній площі м. Гребінка з неякісним ремотном..


Кому довірити ремонт мобільного телефону

Будь-яка техніка може зламатися - це закон природи, від цього нікуди не подітися. Ще страшніше - коли ламається мобільний телефон. У наше 21-е століття ця маленька штучка стала предметом, що зливає вас з цивілізацією.

Залишитися без такого звичного предмета побуту для вас рівносильно міні-лиху. Ви відчуваєте себе людиною, відрізаною від світу, без спілкування, без зв'язку.

Ми вирішили допомогти з цим питанням і поділитися порадами про те, куди ж звернутися, щоб розв'язати проблему поломки телефону.

Існує безліч пропозицій по ремонту, але поділити їх, по суті, можна на дві частини: офіційні контори, які мають ліцензію на гарантійний ремонт і післяпродажне обслуговування трубок. І другий варіант напівлегальні майстерні, в яких народні умільці за набагато менші гроші готові допомогти вам з ремонтом.

Ось з таким другим варіантом напівлегальної майстерні наш читач, який підписався як vasyaru, зіткнувся в одному з павільйонів, що знаходиться на базарній площі м. Гребінка, і пропонує ремонт мобільних телефонів, комп'ютерів, нетбуків, ноутбуків та цифрових фотокамер.

- Цей з дозволу сказать ремонтер телефонів, взяв в мене працюючий телефон змінити лише кнопку включення, - ділиться читач, - потім він мені місяць морочив голову, зламав його віддавши (телефон взагалі перестав працювати, хоча до цього не працювала лише сама кнопка включенняя повернув йому його, а потім прийшлось забирати в нього телефон, майже з міліцією.

- Моя вам порада ніколи не звертися до нього зі своїми зламаними телефонами: буде ще гірше... І розкажіть всім, щоб не попадали і ви на такого "майстра".

Умови для ремонту мобільного телефону

Але якщо не видно різниці - навіщо платити більше? На це питання багато хто відповідає саме так, не уявляючи, що різниця все-таки є. Від авторизованих центрів по ремонту майстерні типу "підвал дядька Вані" відрізняються. Не завжди, звичайно. Іноді неофіційні майстерні можуть запропонувати якість не гірше. І гаманець ваш втратить порівняно трохи у вазі. Але як же вичислити хороших майстрів, від тих, які остаточно доб'ють ваш апарат?

Давайте трішки поміркуємо разом. Що нам треба, щоб успішно закінчити ремонт мобільного телефону? Природне устаткування, за допомогою якого робитимуться необхідні операції. У авторизованих сервісних центрах знаходиться фірмове устаткування, що відповідає усім вимогам і стандартам, і цей стан постійно підтримується. Тобто стан устаткування, його комплектність постійно перевіряються, постійно оновлюється документація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо у вас вкрали мобільний телефон

У нових "ліваків", на жаль, справи з цим йдуть набагато гірше. Устаткування у них дешеве, часто взагалі зібране по крупинках, адже можливості витратитися на що-небудь якісне у них немає. Хіба що, якщо контора відома у вас в місті, популярна, але з яких-небудь причин що не бажає купити ліцензію - теж може мати непогане устаткування. Хоча дуже часто такі контори беруть карти для ремонту з піратських сайтів, а там хіба мало що можуть викласти.

Варто також замислитися над умовами, в яких ремонтуватимуть ваш дорогоцінний мобільний. Ви добре учили фізику в школі? Ну, хоч би, може, знайомі з таким поняттям, як "електростатика"? Дію цього явища ви можете випробовувати в житті коли, доторкавшись до людей, знімаючи одяг вас "било струмом". Якщо для вас це невеликий укольчик, що не дає вам розслабитися, то телефон може отримати смертельний удар. І чим сучасніше телефон - тим небезпечніше для нього такий ось "укольчик".

Щоб узабезпечити ваш телефон від статичної електрики, ремонтним фірмам доведеться розщедритися на кругленьку суму. Адже вимоги безпеки говорять про необхідність проведення комплексу заходів проти пилу: щоденне прибирання, спеціальне змінне взуття і робочі халати, рукавички і багато що інше.

Також приміщення і робоче місце майстра мають бути обладнані спеціальним чином, щоб, не дай бог, очманілий заряд не убив вашу трубку в кінець. Так само високі вимоги до зберігання і перенесення вашого мобільного телефону. А для того, щоб усе це забезпечити треба не лише устаткування, але і цілий штат співробітників - і усе це коштуватиме далеко не пару копійок.

Навряд чи "народні" умільці зможуть дати такі гарантії. Та і їм це не треба, адже ніхто їх не контролює(окрім вас, звичайно), а ліцензія, щоб відкрити ремонтну майстерню, не потрібна.

Навіть якщо і мобільні телефони піддаються удару статичної електрики тільки в одному випадку із ста, все одно ніхто не дає гарантії, що в цьому одному відсотку не виявиться саме ваш телефон(причому 1 не такий вже і малий шанс). Що робитиме такий майстер, якщо вашому телефону статися зіткнутися із смертю від очманілої іскри? Вам скажуть: "На жаль, у вашому телефоні знайдена така несправність, яка ремонту не підлягає".

Природно, що якщо ви звернетеся до іншого майстра, то нічого іншого про убитий телефон він вас не повідомить. І довести щось буде складно, а раптом він дійсно не підлягає ремонту?





Рівень кваліфікації і запчастини


Люди, яким ви довіряєте ремонт свого телефону, є лікарями-хірургами для вашого апарату, адже саме від них залежить життя вашого мобільного телефону. Компанії-виробники контролюють і навчають своїх партнерів. Природно, що усі фахівці - це дипломовані радіоінженери. І навчання не зупиняється. Виходять нові моделі. Удосконалюються методики, знаходяться способи усунення недоліків.

У усіх цих нововведеннях фахівці авторизованих центрів відмінно розбираються і уміють утілювати технічні напрацювання в життя. За цим дуже чіткий контроль.

У неофіційних конторах, якщо і працюють фахівці з дипломом, то, на жаль, такої оновлюваної теоретичної бази у них немає. Перенавчання якщо і відбувається, то, швидше, з чуток (інформація в Інтернеті на сайтах і форумах до них прирівнюється). Адже навчання у фірмовому центрі коштуватиме близько 1000 євро, кому захочеться платити такі гроші, якщо платити-то їх, по суті, і не обов'язково.

Про запчастини, які є далеко не самою останньою частиною ремонту, можна сказати, те, що в авторизовані центри поступають деталі із заводів виготівників, які є найбільш відповідними. А ось походження тих запчастин, які вставлять у ваш телефон в неофіційній майстерні невідомо. Не треба говорити, що ці деталі завжди кращі або завжди гірші. Але є вірогідність того, що вони тільки зашкодять телефону. Так що варто замислитися.

На жаль, не завжди справи йдуть так добре і у офіційних ремонтників. Усі люди, усі хочуть на чомусь заощадити. Звичайно, ризик є завжди. Вирішувати вам, дорогі читачі. а ми рекомендуємо вам краще придивлятися до конкретної контори. І тоді безліч переживань випаруються самі собою. Але побажаємо вам не стикатися з такою ситуацією взагалі.

Наша порада: довіряти ремонт мобільного телефону потрібно професіоналам. Дешево і якісно - речі не сумісні! А "не обдерли" і "дешево" зовсім різні речі!

Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 1881
Категорія: Новини Гребінки
Теги: мобільний телефон, Базарна площа, трубка, ремонт, vasyaru, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ