Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

29.01.2015

Лубенська ОДПІ: Спрощена система для аграріїв


З 1 січня 2015р. скасовано фіксований сільськогосподарський податок


Лубенська ОДПІ: Спрощена система для аграріївЗ 1 січня 2015р. скасовано фіксований сільськогосподарський податок і наразі аграрії є платниками єдиного податку 4 групи, а саме: Податковим кодексом України визначено, що сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків, відносяться до платників єдиного податку четвертої групи (пп.4 п. 291.4).

 Для таких платників базою оподаткування є нормативна грошова оцінка (далі - НГО)1 гасільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень) з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного за станом на 1 січня базового податкового (звітного) року.

 Звертаємо увагу, що у 2014 році НГО не індексувалась, тоді як станом на 01.01.2015 року НГО ріллі підлягає індексуванню на коефіцієнт 7,018; НГО сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень – 4,0.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці дитсадочки передали в управління відділу освіти

 Крім цього, розміри ставок податку з1 гасільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду, які визначені п. 293.9 ст.293 Податкового кодексу України у порівнянні з 2014 роком збільшені в 3 рази, а саме :
 - для ріллі, сіножатей і пасовищ - 0,45 % до НГО (було 0,15%);

 - для багаторічних насаджень - 0,27 % до НГО (було 0,09%);

 - для земель водного фонду - 1,35% до НГО ріллі по області (було 0,45%).
 Введена норма, яка визначає, що права власності/користування земельними ділянками повинні бути оформлені та зареєстровані відповідно до законодавства.

 Підставою для нарахування єдиного податку платникам 4 групи є дані державного земельного кадастру та/або дані з державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

 Як і ФСП, єдиний податок платники 4 групи обчислюють щороку станом на 1 січня і розраховану суму розбивають на квартали  у таких розмірах : I квартал – 10%, ІІ квартал – 10%, ІІІ квартал – 50%, IV квартал – 30%.

 На відміну від ФСП, який сплачувався щомісяця, єдиний податок платниками 4 групи сплачується щокварталу протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу.

Інформаційно-комунікаційний сектор Лубенської ОДПІ


Схожі матеріали:
👁 1142
Категорія: Полтавщина
Теги: сільськогосподарський податок, ОДПІ, ФСП, податок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ