Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

14.02.2013

Підсумки та подальші перспективи роботи Гребінківського відділення Лубенської ОДПІ


Заступник начальника Лубенської ОДПІ – начальник Гребінківського відділення П.Ю. Сушко, розповідає про підсумки роботи Гребінківського ...


Підсумки та подальші перспективи роботи Гребінківського відділення Лубенської ОДПІ

Заступник начальника Лубенської ОДПІ – начальник Гребінківського відділення П.Ю. Сушко,  розповідає про підсумки роботи Гребінківського відділення Лубенської ОДПІ та подальші перспективи.

Шановний Павло Юрійович, що вдалося зробити, які напрямки діяльності для суб’єктів господарювання в Вашій роботі є пріоритетними.

 Хочу розпочати зі слів міністра доходів і зборів України О.В.Клименка: «Бізнес має сплачувати податки. Це аксіома. Готовністю підприємців робити це сумлінно та добровільно вимірюється рівень громадянської свідомості, соціальної відповідальності бізнесу та податкової культури у суспільстві. Водночас бізнес не повинен витрачати на сплату податків надто багато найціннішого свого ресурсу – робочого часу кваліфікованих працівників».

 За минулий рік нам, податківцям, вдалося зробити чимало. Своїм обов’язком вважали і вважаємо розвиток податкового сервісу як забезпечення умов для швидкого та комфортного адміністрування податків. Головні пріоритети лишились незмінними: якісне обслуговування платників податків із застосуванням новітніх технологій, спрощення документообігу, мінімум витрат часу представників бізнесу на спілкування з податківцями і максимум – на основну діяльність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завідувач амбулаторією загальної практики сімейної медицини м. Гребінка: Грип - це небезпечно!

 За підсумками 2012 року Гребінківське відділення досягло позитивних результатів, Так, станом на 31.12.2012 року, до державного бюджету мобілізовано 3 420,7 тис. грн., що перевищує минулорічні надходження на 1 216,1 тис. грн., до місцевого бюджету надійшло 39 640,5тис. грн., що більше минулорічних на 6 458,4 тис. грн. Як свідчать наведені показники, напрямок  державної податкової служби на сервісне обслуговування платників податків дає вражаючі позитивні результати для державної та місцевої скарбниць.

 Але ще не всі платники податків є сумлінними та добропорядними. Так, в напрямку легалізації заробітної плати, у 2012 році  спільно з комісією по легалізації доходів  проведено 13 рейдів-обстежень місць провадження господарської діяльності по виявленню неоформлених належним чином найманих працівників.

Було перевірено 30 фізичних осіб-підприємців та 1 юридичну особу. За результатами проведених обстежень встановлено  порушення у 11 фізичних осіб-підприємців та 1 юридичної особи, виявлено у фізичних осіб-підприємців 13 неоформлених найманих працівників, у юридичної особи - 5 неоформлених найманих працівників. 

За результатами  обстежень додатково залучено до оподаткування та  оформлено трудові угоди через районний центр зайнятості з 12 найманим працівниками 10 фізичними особами - підприємцями,  додатково надійшло податку на доходи фізичних осіб – 6,418 тис.грн.

Павло Юрійович, в даний час податкова служба провадить деклараційну кампанію. Декілька слів про організацію роботи у відділенні.

 У рамках проведення кампанії декларування Гребінківські податківці прагнуть створити для громадян, які заповнюють річні декларації про доходи, максимально комфортні умови. З цією метою розгорнуто масштабну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед громадян.

 Cтаттею 67 Конституції України сплату податків визначено громадянським обов’язком перед державою та суспільством. Тому одним із головних завдань підрозділів ДПС є налагодження співпраці з платниками таким чином, щоб для одних деклараційна кампанія була зручною, а для інших – результативною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Гребінки завітав народний депутат України від Комуністичної партії Сергій Володимирович Гордієнко

 Аналіз підсумків декларування доходів громадян за минулі роки свідчить про те, що можливість організовувати деклараційні кампанії на більш високому рівні є. Реалізувати цю можливість можна, насамперед, за рахунок цілеспрямованої роботи податківців з підвищення якості обслуговування платників і забезпечення добровільного здійснення ними розрахунків з державою.

 Громадянин може звернутися за консультацією особисто, а також зателефонувати та з'ясувати усі незрозумілі питання щодо порядку заповнення та подання декларації.

Бланк декларації, як і відомості щодо її заповнення, можна безкоштовно отримати у відділенні. До речі, для того, щоб громадяни могли звертатися у зручний для них час, запроваджено спеціальний режим роботи податківців.

Час роботи платників податків, як правило, співпадає з режимом роботи органів ДПС, тому робочий день подовжено до 20 години, а також встановлено графік чергування на робочому місці у вихідні дні. Крім того, в цьому році, ДПС України започатковано такий податковий сервіс, як подача податкової декларації засобами телекомунікаційного зв’язку. Громадяни, платники податків можуть не виходячи зі своєї домівки через Інтернет подати декларацію про майновий стан за 2012 рік.  

Вважаю, що у відділенні створені всі умови для подання декларацій про доходи за минулий рік. Сподіваюсь, що дії податківців сприятимуть формуванню нової податкової культури українських громадян, усвідомленню важливості їх ролі в наповненні бюджету та, відповідно, підвищенню рівня добробуту.

Павло Юрійович, які головні завдання на 2013 рік стоять перед податковою службою?

Перед податковою службою нашої держави, стоїть головне завдання: налагодження тісних, партнерських взаємовідносин з платниками податків по добровільній і в повній мірі сплаті податків до бюджетів всіх рівнів.

Створений у відділенні у 2012 році центр по обслуговуванню платників податків забезпечить якісне надання юридичним та фізичним особам всіх видів адміністративних послуг. Підвищена увага буде приділена зверненням громадян.

На виконання ст. 40 Конституції України та Закону України „Про звернення громадян” у відділенні діє приймальня громадян. Кожне усне та письмове звернення підлягає ретельному розгляду та глибокому систематичному аналізу, а особливо актуальні питання, що цікавлять платників, обговорюватимуться на семінарах і зустрічах та висвітлюватимуться у ЗМІ.
 
Сергій Бузало,
 державний податковий інспектор Лубенської ОДПІ
 (Гребінківське відділення)


Схожі матеріали:
👁 1420
Категорія: Суспільство
Теги: ОДПІ, громадяни, Гребінка, податок, доход, Лубни, Податковий кодекс, декларація, підсумок, бланк




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ