Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

03.03.2016

Медиків Полтавщини навчали правилам охорони праці


1 березня відбувся розширений обласний семінар з охорони праці і технічне навчання Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА


Медиків Полтавщини навчали правилам охорони праці1 березня відбувся розширений обласний семінар з охорони праці і технічне навчання Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА для інженерів з охорони праці та осіб, відповідальних за роботи з підвищеною небезпекою, усіх лікувально-профілактичних закладів області.

З ініціативи Управління Держпраці у Полтавській області відбувається традиційний обласний семінар-нарада з охорони праці і технічного навчання для профільних спеціалістів усіх медичних закладів області.

«Я не можу собі уявити, як лікар може якісно робити свою роботу в умовах, де не працює обладнання, або експлуатуються старі кисневі балони під тиском. Тому я вважаю, що дуже багато залежить від інженерів з охорони праці, взагалі від людей, які слідкують за дотриманням усіх стандартів і норм праці, а отже подібні навчання несуть практичну користь», – прокоментував відкриття семінару Ігор Куделич,  заступник директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА, начальник управління фінансово-економічної роботи, медичної допомоги матерям і дітям та медицини катастроф.

– Медична галузь Полтавщини приділяє значну увагу питанням охорони праці. Завдяки нашій співпраці дуже просунулось питання підготовки нормативних документів для кріоциліндрів. Полтавська область є одним із лідерів у цій сфері, але, на жаль, кисневі концентратори не мають жодного нормативного акту, який би належно регулював їх використання. Завдяки Наталії Гуріній було підготовлено усі необхідні документи і пропозиції, залишилось дочекатись їх затвердження.

Фахівці знають, що  один кріоциліндр заміняє близько 20 кисневих балонів, а його тиск у десять разів менший.Чим нижче тиск, тим безпечніше. Найбільш гостро стоїть питання забезпечення киснем інфекційної лікарні, особливо у період епідемії грипу та сезонних захворювань. Під час перебування у реанімації 4-х людей, доводилось використовувати 26 кисневих балонів на добу.
 



Тому питання безпеки працівників і пацієнтів стоїть на першому місці. І його вирішити реально, – повідомив Василь Шумейко, начальник відділу АПК і СКС Управління Держпраці у Полтавській області. – Спеціалістам потрібно комунікувати і обмінюватись досвідом. Наприклад, автогосподарство має чудову колегу у 2 міській лікарні Полтави. Там варто повчитись, як облаштувати гараж і утримувати оглядову яму. Статистика свідчить, що найбільше нещасних випадків трапляється з працівниками з досвідом до 2 років і понад 20 років. Один ще нічого не знає, а другий думає, що знає все.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині від грипу провакциновано лише 172 особи

Разом з начальником відділу з безпеки руху об’єднаного автогосподарства закладів та установ охорони здоров’я Полтавської області Іваном Сидоренком, Василь Шумейко продовжив навчання тренінгом для механіків та осіб, відповідальних за безпеку руху. Розібрали трагічний випадок з водієм «швидкої», дії під час ДТП, а також профілактику нещасних випадків.
 

 

Водії повинні розробити безпечні для себе маршрути, зважаючи на якість доріг. Керівникам закладів раджу призначати старшого водія, якщо у розпорядженні є від двох одиниць автотранспорту. Старший має пильнувати технічний стан транспортного засобу і випускати на лінію машину.

Інженер з охорони праці Лохвицької ЦРЛ повідомив про впровадження інноваційних енергоефективних заходів по освітленню та гарячому водопостачанню у районній лікарні на основні відновлювальних джерел енергії (енергія сонця). Практична частина була присвячена темі безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском.

Олена Сазонова, правовий інспектор обласної організації профспілки медичних працівників, роз’яснила вимоги законодавства щодо заходів і засобів з охорони праці, а також порядок фінансування.

 

 

Наталія Гуріна, провідний спеціаліст з охорони праці КУ «Підприємства із інженерного супроводження закладів охорони здоров’я», підбила підсумки роботи з охорони праці та профілактики виробничого травматизму за минулий рік, а також цьогорічні навчання.

Усі учасники семінару отримали контакти провідних фахівців, які закликають колег консультуватися, щоб максимально ефективно забезпечувати дотримання вимог охорони праці у своїх організаціях.

Схожі матеріали:
👁 1209
Категорія: Здоров'я
Теги: Полтавська, медики, охорона праці




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ