Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.02.2016

На Гребінківщині від грипу провакциновано лише 172 особи


Епідситуація по грипу в Гребінківському районі


Вакцинація проти грипуЗа оперативними даними з початку епідемічного сезону (28.09.2015 - 02.02.2016 року) в Україні зареєстровано більше 3,2 млн хворих на грип та ГРВІ, перехворіло 8,3 % населення.

Із загальної кількості захворілих 62,8 % становлять діти віком до 17 років. Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ відмічається серед населення Київської області та міста Києва, де перехворіло відповідно 14,1 та 11,9 % населення. Найменша захворюваність реєструється в Закарпатській (5,2 %) та Харківській областях (3,6 %).

Всього по Україні з початку епідемічного сезону по Україні госпіталізовано з попередніми діагнозами "Грип" та "Гостра респіраторна вірусна інфекція" майже 132 тис. осіб (3,9% від захворілих), з них до 67,7% становлять діти віком до 17 років. За останню добу госпіталізовано майже 3 тисячі осіб, з них 1,5 тисячі - діти до 17 років.

З початку епідемічного сезону за оперативними даними зареєстровано 192 лабораторно підтверджених летальних випадків від грипу, з них 3 дітей віком до 17 років та 1 летальний випадок серед вагітних. Ідентифіковано як вірус фипу А нетиповий - 22, вірус грипу типу В - 2 та вірус грипу НМ1 (рсіт09) - 152.

За медичною допомогою своєчасно звернулася лише третя частина померлих. Проведений аналіз летальних випадків показав, що всі померлі не мали щеплень проти грипу.

З початку епідемічного сезону за оперативними даними вакциновано проти грипу 124 927 осіб, що становить 0,32% від загальної кількості населення, з них діти до 17 років - 21%. Вакцинація здійснювалася в основному за рахунок місцевих бюджетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині з початку епідемілогічного сезону захворіли на ГРВІ й грип 620 чол.

За 5 тиждень по Гребінківському району на гострі респіраторні інфекції захворіло 233 особи,рівень захворюваності знизився на 9,3% порівняно з попереднім тижнем. Показник захворюваності 102,5 на 10 тисяч населення, вище епідпорогового на 16,4% .

Прогнозується тенденція до зниження захворюваності на гострі респіраторні інфекції .

Найвищі показники захворюваності серед населення: 0-4 років (48 чол.), 30-64 (93чол.). Захворіло 25 школярів.

Госпіталізовано 20 хворих, що складає 8,5% від кількості захворілих.

В Гребінківському районі з початку епідемічного сезону вакциновано проти грипу 172 особи, з них 30 дітей (підопічні школи-інтернат с. Майорщина).

Випадків смерті від грипу та ГРІ в районі не зареєстровано.

Грип - це високозаразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті.

Грип має симптоми, схожі з Іншими гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ), але є набагато небезпечнішим. Тому перші ж симптоми ГРВІ вимагають особливої уваги.

Найчастішим ускладненням грипу є пневмонія, яка іноді може лише за 4-5 днів призвести до смерті хворого. Серцева недостатність також нерідко розвивається внаслідок ускладнень грипу.

Грип дуже легко передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом - коли хвора людина кашляє, чхає чи просто розмовляє. У зоні зараження перебувають усі в радіусі 2 метрів навколо хворого.

Хвора людина, навіть із легкою формою грипу, становить небезпеку для оточуючих протягом усього періоду прояву симптомів - це, в середньому, 7 днів.

Вірус грипу небезпечний, але не всесильний.

Щорічна вакцинація є найефективнішим засобом для захисту організму від вірусів грипу. Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною.

Найкращий час для проведення вакцинації -напередодні грипозного сезону (у вересні). Якщо такої можливості не було, то вакцинуватися можна і впродовж всього сезону. Всупереч поширеному міфу, це не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу.

Жінки, які годують груддю, можуть бути вакциновані. Крім того, будь-яке грипоподібне захворювання не є підставою для припинення грудного вигодовування.

Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей відвернути смертельні наслідки хвороби.
 
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1112
Категорія: Здоров'я
Теги: здоров'я, ОРВІ, Гребінківщина, грип, вакцина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ