Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.02.2016

На Гребінківщині з початку епідемілогічного сезону захворіли на ГРВІ й грип 620 чол.


Про запобігання захворювання на грип А/Н1 N1/ на Гребінківщині


На Гребінківщині з початку епідемілогічного сезону захворіли на ГРВІ й грип 620 чол.З початку епідсезону, з 28 вересня минулого року, на ГРВІ та грип в Україні перехворіли 2 млн 936734 особи.

За оперативними даними лабораторій Держсанепідслужби за 25 січня лабораторно підтверджено грип у зразках 14 померлих (4 летальних випадки зафіксовано у Донецькій області, 3 - у Львівській, по 2 - в Запорізькій та Одеській областях, по одному випадку в Чернівецькій області та в м. Києві).

З початку оголошення небезпеки поширення грипу в Гребінківському районі на ГРВІ та грип захворіло 620 чол.,в т.ч. дітей до 18 років - 220чол.

На 1-му тижні року (з 01.01.16р. по 07.01,16 р.) на Гребінківщині спостерігався ріст захворюваності на грип та ГРВІ на 24,4% у порівнянні з рівнем попереднього тижня, але не перевищував епідпороговий показник.

На 2-му тижні року (з 08.01.16р. по 14.01,16 р.) ріст захворюваності на грип та ГРВІ збільшився на 25,2% у порівнянні з рівнем попереднього тижня, епідпороговий показник не перевищує.

На 3-му тижні року (з 15.01.16р. по 21.01.16 р.) ріст захворюваності значно підвищився. Показник захворюваності становить 107,3% і вище епідпорогового рівня на 29,6 %.

Продовжується ріст захворюваності на грип та ГРВІ і на 4-му тижні. Так станом на 27.01.16 р. перевищення епідпорогового показника становить 43,32%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці закрили залізничну лікарню, 50 працівників залишилися без роботи

Для попередження поширення захворюваності серед дитячого населення розпорядженням голови районної державної адміністрації від 19.01.16 р. №2 та від 22.01.16р. №11 призупинено навчально-виховний процес у 18 загальноосвітніх навчальних закладах району.

Деззасобами, медустаткуванням лікувальна мережа забезпечена. Створений запас лікарських препаратів для профілактики і лікування хворих.

Медичні працівники засобами індивідуального захисту забезпечені достатньо.

Аптечна мережа забезпечена необхідними лікарськими препаратами (жарознижувальні, вітаміни, антибіотики, муколітичні препарати, противірусні препарати).

В Гребінківському районі проводяться щеплення населення проти сезонного грипу. Всього з початку епідсезону щеплено 172 чол. ( 170 чол. за кошти підприємств , 2чол. за власні кошти).

Проводиться постійний контроль щодо забезпечення необхідного температурного режиму в лікувально-профілактичних закладах,житлових приміщеннях, на підприємствах, установах всіх форм власності.

Проте епідемічна ситуація до грипу та ГРВІ в районі залишається напруженою.

Тому радимо:

Уникати місць скупчення людей, оскільки інфекція передається лише від хворої людини та запобігати тісному контакту з хворими у яких нежить, кашель, гарячка тощо.

Обмежити користування телефонними апаратами спільного використання, обробляти кожні дві години дезінфікуючими розчинами телефонні трубки та ручки дверей, уникати рукостискань та поцілунків.

Регулярно провітрювати помешкання, спати з відкритою кватиркою, уникати протягів. Тепло вдягатися, кожні 2 - 3 години мити руки та обличчя з милом та використовувати одноразові рушники;

Кожні 3-4 години промивати порожнину носа та рота використовуючи сольовий розчин, приготовлений в домашніх умовах (1 чайну ложку на 1 літр води) або фізіологічний розчин хлориду натрію. Змазувати слизову носа оксоліновою маззю при виході із дому. Повноцінно харчуватися.

При появі перших симптомів хвороби (лихоманка, біль у м’язах, сухий кашель) негайно викликати лікаря додому, а не відвідувати заклад охорони здоров'я. Не займатися самолікуванням.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1319
Категорія: Здоров'я
Теги: Гребінківщина, грип, ГРВІ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ