Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.04.2024

Новий дрон-камікадзе, української розробки, здатний збивати ворожі «Орлан» та «Ланцет» у повітрі


Бойова частина представлена ​​у кількох версіях – осколкова, термобарична, бронебійна з ударним ядром


Дрон-камікадзе, української розробки, здатний збивати ворожі «Орлан»

Українські розробники представили нову модель боєприпасу, що барражить. Дрон знаходиться на етапі тестування у зоні бойових дій. Завдяки модулям шифрованого зв'язку він може працювати за умов придушення системами РЕБ. Новий дрон здатний завдавати ударів по цілям супротивника на глибині понад 100 км.

Новий безпілотник має високонадійний модуль шифрованого зв'язку AES256. Це дозволяє працювати в умовах придушення системами РЕБ, а «машинний зір» забезпечує захоплення об'єктів та автоматичне донаведення на ціль.

Безпілотник має електричний двигун, його запускають із катапульти. Завдяки Х-подібному фюзеляжу він маневрений і здатний вражати статичні та рухливі цілі на різних траєкторіях, у тому числі під прямим кутом.

 Максимальна швидкість дрону – 180 км/год, він може вражати об'єкти, чия швидкість до 130 км/год, це БПЛА типу Орлан-10, Zala, Ланцет, а також вертольоти, що пролітають на зустрічних курсах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Lockheed Martin представила гіперзвукову ракету Mako для літаків F-35 – швидкість польоту 5+ Маха

Бойова частина представлена ​​у кількох версіях – осколкова, термобарична, бронебійна з ударним ядром, яка може пробити до 40 мм броні та завдати поразки ворожій техніці.

Уламкова бойова частина призначена для перехоплення повітряних цілей. Ініціація відбувається при зіткненні з об'єктом або наближенні до нього сигналу з пульта оператора. В результаті фюзеляж БПЛА противника руйнується вибуховою хвилею та потоком уламків.

Схожі матеріали:
👁 200
Категорія: Технології
Теги: дрон-камікадзе, Боєприпас, що барражує, Дрон, БПЛА, зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ