Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

18.08.2020

На Гребінківщині проводять ямковий ремонт доріг


Щоб зробити ямковий ремонт цієї дороги, протяжність близько 12 кілометрів, було витрачено більше 150 тон асфальту.


 На Гребінківщині проводять ямковий ремонт доріг Ні для кого мабуть не новина, що дороги між населеними пунктами у Гребінківському районі, та й об’єднаній громаді належать та обслуговуються Агентством місцевих доріг Полтавської області.

Згідно чинного законодавства фінансування проведення як капітального так і поточного ремонту цих доріг не можливо із бюджету ОТГ. Зважаючи на те, що міському голові постійно дорікають не лише за стан доріг, що перебувають в комунальній власності громади, а й за ті, що знаходяться за її межами, та той факт, що з жовтня 2020 року весь Гребінківський район стане єдиною громадою, Віталій Іванович Колісніченко в травні цього року провів зустрічі з керівника фермерських господарств.

Перед цим міський голова Колісніченко В.І. зустрічався з керівництвом обласного Агентства місцевих доріг, та вияснив, що й і в цьому році Агентство не планує проведення ремонту більшості доріг як в межах громади так і поза її межами, окрім дороги за напрямком м. Гребінка – с. Тарасівка.

Про це повідомляє Гребінківська міська об"єднана територіальна громада.

Міський голова Колісніченко В.І. неодноразово звертався до Агентства із зверненнями щодо необхідності проведення ремонтних робіт. Але питання залишалось не вирішеним, тому міський голова вирішив піти іншим шляхом.

На зустрічі в травні з керівниками фермерських господарств було досягнуто домовленості про проведення поточного ремонту доріг:

с. Рудка – м. Гребінка селянсько-фермерським господарством «Каміла» - керівник Буць І.І.;

с. Слободо-Петрівка – с. Загребелля та с. Слободо-Петрівка – с. Сербинівка – селянсько-фермерським господарством «Україна» - керівник Іванюта С.І.


На Гребінківщині проводять ямковий ремонт доріг
 

І ось кілька днів тому розпочався ямковий ремонт цих доріг, який вже майже завершено. Домовленість виконано.

На проведення ремонту доріг с. Слободо-Петрівка – с. Загребелля та с. Слободо – Петрівка – с. Сербинівка СФГ «Україна» (Іванюта С.І.) було задіяно 8 одиниць техніки.

Спочатку кілька працівників за допомогою нехитрого обладнання розчищали ями та поливали їх смолою. А вже відразу за ними рухалася більша бригада працівників, котрі вже безпосередньо укладали асфальт та латали ями на дорогах. Чотири вантажівки безперестанку возили готовий асфальт із Асфальтового заводу с. Солониця (Лубенський район). А це не мало – не багато – 70 кілометрів!


На Гребінківщині проводять ямковий ремонт доріг
 

За допомогою навантажувача «Маніту» ще гарячий асфальт вивантажували. І на завершальному етапі яму зарівнював каток. Як розповів нам голова СФГ «Україна» С.І. Іванюта, щоб зробити ямковий ремонт цієї дороги, протяжність близько 12 кілометрів, було витрачено більше 150 тон асфальту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проспект Бандеры в Киеве ремонтируют впервые за 40 лет

Кожного дня сотні машин долають шлях між Сербинівкою і Гребінкою у обидва кінці, і тепер ця дорога стане значно кращою і зручнішою. Більше того, тепер відремонтована дорога і у Слободо – Петрівці, там заасфальтовані ями і жителям стане зручніше пересуватися автомобілями та велосипедами.

Селянсько-фермерським господарством «Каміла» - керівник Буць Іван Іванович, для проведення робіт з ремонту дороги с. Рудка - м. Гребінка вже витрачено 200 тон асфальту та проведено ремонт від с. Рудка до вул. Гребінківської с. Корніївка..

На Гребінківщині проводять ямковий ремонт доріг
 

Що й говорити, радісно на душі від того, що ремонтується дорога. Особливо, коли все відбувається так злагоджено, вміло, і на совість. Дуже хотілося , щоб і інші фермери наслідували цей приклад соціальної свідомості.

Це питання вже обговорено міським головою Колісніченком В.І. з багатьма керівниками фермерських господарств, які пообіцяли провести роботи з ремонту доріг після збору технічних культур.

Нагадаємо, очевидці показали в соцмережі Facebook як відремонтували догору Гребінка - Пирятин

Схожі матеріали:
👁 4694
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: ремонт доріг, ямковий ремонт, Слободо-Петрівка, дороги, Гребінківщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ