Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.02.2023

На Полтавщині 37-річний чоловік підпалив будинок, в якому перебували діти


У пожежі на Полтавщині загинула жінка: поліція затримала причетного до підпалу та умисного вбивства


У пожежі на Полтавщині загинула жінкаТрагедія сталася 19 лютого, близько 16-ї, у селі Степанівка Семенівської селищної громади. Повідомлення про пожежу у приватному будинку надійшло до сектору поліцейської діяльності № 1 (смт Семенівка) Кременчуцького райуправління поліції від місцевої мешканки.

За адресою негайно спрямували слідчо-оперативну групу поліції та розрахунок територіального підрозділу Державної служби з надзвичайних ситуацій. За кілька годин пожежу було ліквідовано.

Відповідно до інформації Кременчуцького райуправління поліції, з місця події у тяжкому стані ушпиталили власницю будинку. На жаль, попри зусилля медиків, від отриманих ушкоджень 54-річна жінка померла у лікарні.

Під час невідкладних слідчих дій поліцейські встановили, що у будинку на момент загоряння, окрім господарки, перебували 36-річний чоловік, 33-річна жінка і двоє дітей, 5 і 9 років. На щастя, інші учасники події не постраждали.

Заступник начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун повідомив:
 
«У процесі невідкладних оперативно-розшукових та слідчих дій поліцейським вдалося з'ясувати, що до підпалу будинку причетний місцевий 37-річний чоловік. Слідчі вилучили з місця події речові докази та  затримали фігуранта у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу – тримання під вартою. Обставини та мотив злочину з’ясовує слідство».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський підтвердив приїзд Байдена до Києва

За даним фактом слідчим підрозділом відділу № 1 (м. Глобине) Кременчуцького райуправління поліції, під процесуальним керівництвом Глобинської окружної прокуратури, розпочато розслідування кримінального провадження за п. 2 ст. 15 (закінчений замах на злочин) пунктами 1, 5 частини 2  статті 115 (Умисне вбивство двох або більше осіб, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) Кримінального кодексу України та частиною 2 статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, що спричинило загибель людини) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.


У пожежі на Полтавщині загинула жінка


Довідково. Санкція частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України передбачає покарання – позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Схожі матеріали:
👁 546
Категорія: Події
Теги: поліція, Полтавщина, пожежа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття
На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в... На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ