Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.03.2016

На Полтавщині нарахували 30 шкіл, де навчаються до 3 десятків учнів


За інформацією Полтавської ОДА, в області облаштували 40 сучасних класів


На Полтавщині нарахували 30 шкіл, де навчаються до 3 десятків учнівУ Полтавській області налічується близько 30 шкіл, в яких навчаються лише 20-30 учнів. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час обговорення з керівництвом Полтавщини проекту опорних шкіл 5 березня, повідомляє урядовий портал.

Очільник Кабміну підкреслив необхідність запропонувати громадянам нову опорну школу, з якісним навчанням, обладнаними класами та автобусом.

Всього, за словами Яценюка, до початку нового навчального року уряд придбає 1000 шкільних автобусів. Половину фінансування забезпечить держава, решту – місцеві бюджети.

Минулого року Кабмін виділив 100 мільйонів гривень освітньої субвенції, за які по Україні було придбано новітнє обладнання для класів у понад 300 школах.

За інформацією Полтавської ОДА, в області облаштували 40 сучасних класів.

У 2016-му прем'єр пообіцяв подвоїти освітню субвенцію - до 200 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завдяки енергоефективним заходам Лубни заощадять більше мільйона гривень

"Берете цю субвенцію, купуєте обладнання, працюєте з органами місцевого самоврядування. І там, де школи малокомплектні, - пропонуєте автобус, дорогу ремонтуєте, доремонтовуєте велику опорну школу. І дитина й батьки самі будуть приймати для себе рішення", - пояснив Яценюк полтавським управлінцям.

На першому етапі, за словами прем'єра, у кожному регіоні створять лише по одній опорній школі.

Глава Уряду також повідомив, що доручив Міносвіти розробити нову формулу фінансування освітньої мережі і запропонував представникам місцевої влади надавати свої пропозиції до цього документа.

Схожі матеріали:
👁 1188
Категорія: Полтавщина
Теги: Полтавська, учні, школа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ