Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

30.12.2020

На Полтавщині області реалізували Програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху


Станом на 29.12.2020 світловідбивними елементами забезпечені 24223 учні, що становить 17,5% від їх загальної кількості (138465 учнів).


На Полтавщині області реалізували Програму підвищення рівня безпеки дорожнього рухуУправлінням інфраструктури та цифрової трансформації облдержадміністрації успішно реалізована обласна Програма підвищення рівня безпеки дорожнього руху на 2018-2020 роки.

Нагадуємо, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 року № 435 «Про затвердження Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року», розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року № 231-р «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року» рішенням від 12.07.2018 № 751 двадцятої сесії Полтавської обласної ради затверджено обласну Програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху на 2018-2020 роки (далі – Програма).

Із метою забезпечення виконання заходів Програми Управлінням інфраструктури та цифрової трансформації облдержадміністрації (далі – Управління) в 2019 році ініційовано старт інформаційної соціальної кампанії.

Зокрема, проведені такі заходи:
 
✔️ поширення соціальної реклами, виготовленої Міністерством інфраструктури України в межах реалізації Державної програми безпеки дорожнього руху: серію відеороликів та зовнішньої соціальної реклами «Трунар», «Рятівник», «Патологоанатом» презентовано на регіональних телеканалах, рекламних носіях області, автостанціях, залізничних станціях, мережах автозаправних станцій;

✔️ участь у теле- та радіоефірах із метою роз’яснювальної роботи щодо необхідності дотримання правил дорожнього руху;

✔️ виготовлення власної соціальної відеореклами «Світло, що рятує життя!».

Із метою проведення просвітницьких заходів серед учнівської молоді працівники Управління спільно з інспекторами зав’язків із громадськістю Управління патрульної поліції в Полтавській області за час дії Програми відвідали 91 навчальний заклад у 19 районах області.

Станом на 29.12.2020 світловідбивними елементами забезпечені 24223 учні, що становить 17,5% від їх загальної кількості (138465 учнів).

За час дії Програми серед населення області розповсюджено 32630 одиниць світловідбивних елементів.

У межах Програми Управлінням спільно з працівниками Управління патрульної поліції в Полтавській області проведено низку виховних акцій: «Відповідальний пішохід», «Будь гідним прикладом – переходь дорогу правильно» та «Велошкола з Патрульними».
 

З метою удосконалення безпеки дорожнього руху та зниження дорожнього травматизму на ділянках доріг, поблизу яких функціонують об’єкти соціальної сфери, реалізуються заходи зі встановлення 14 засобів примусового зниження швидкості. Наразі тривають роботи з монтажу.

Забезпечено участь у реалізації пілотного проєкту із впровадження систем зважування автомобілів у русі Weight-in-Motion (WiM) на дорогах загального користування області. У межах заходу Управлінням спільно зі Службою автомобільних доріг у Полтавській області та Міністерством інфраструктури України опрацьовані й визначені ділянки доріг для встановлення 10 вище вказаних систем.
 
Нині така система встановлена й запущена в тестовому режимі на автомобільній дорозі державного значення М-22 Полтава – Олександрія в с. Підгорівці Козельщинського району. Проводяться монтажні роботи із запуску другого комплексу на автодорозі державного значення Н-31 Дніпро – Решетилівка поблизу м. Кобеляки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Полтаві запрацювала друга ПЛР-лабораторія для діагностики коронавірусу

Управлінням планується надалі реалізувати аналогічну Програму у 2021-2024 роки за такими заходами:
 
✔️ розробка єдиної інтерактивної карти місць концентрації дорожньо-транспортних пригод для їх ліквідації та інформування учасників дорожнього руху;

✔️ впровадження GPS-навігації з метою забезпечення якості пасажирських перевезень; упровадження засобів автоматичної фіксації правопорушень (фото та відео фіксація);

✔️ розширення мережі систем зважування автомобілів у русі Weight-in-Motion (WiM); проведення навчання працівників транспортної сфери з надання домедичної допомоги постраждалим у ДТП; реалізація комплексу превентивних заходів.

Управління інфраструктури та цифрової
трансформації облдержадміністрації


Схожі матеріали:
👁 1071
Категорія: Полтавщина
Теги: світловідбивні елементи, Безпека дорожнього руху




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Полтаві водій Chevrolet Aveo наїхав на 6-річну дівчинку У Полтаві водій Chevrolet Aveo наїхав на 6-річну дівчинку
Під час реанімаційних заходів в одній із квартир Кременчу... Під час реанімаційних заходів в одній із квартир Кременчу...
Виїхав за межі дороги та перевернувся: на Полтавщині п'ян... Виїхав за межі дороги та перевернувся: на Полтавщині п'ян...
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ

 
Сьогодні матеріалів немає.