Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.07.2018

На Полтавщині розпочалася підготовка до Всесвітнього дня прибирання


Очікується, що в День всесвітнього прибирання буде організовано понад 5 тис. локацій по всій Україні


На Полтавщині розпочалася підготовка до Всесвітнього дня прибиранняСвітове прибирання почнеться 15 вересня 2018 року о 10 годині ранку в Новій Зеландії, пройде крізь 24 часові пояси і завершиться через 36 годин на Гавайських островах. Офіційний старт підготоки області до участі у цьому проекті розпочався 3 липня.

Всесвітній день прибирання – привід аби привернути увагу людей до проблеми забруднення навколишнього середовища, дати максимально широку інформацію щодо того, як кожен може робити внесок в поліпшення глобальної екологічної ситуації.

В Україні площа сміттєзвалищ становить 7% від усієї території країни. Це можна прирівняти до площі всієї Данії (понад 43 тис. кв. км). Із 30 тис. сміттєзвалищ в Україні паспортизовані 6 тис., більшість з яких вже перевантажені сміттям та не відповідають вимогам екологічної безпеки. Лише 78% населення користується послугами зі збирання сміття.

Юля Городчаніна, координаторка Всесвітнього дня прибирання, розповідає, що акція відбудеться 15 вересня одночасно більше ніж в 150 країнах світу. Розпочнеться о 10 годині у Новій Зеландії, пройде через всі 24 часові пояси і закінчиться через 36 годин на Гавайських островах:

– Україна попереду, ми починаємо теж о 10 годині. Тому запрошуємо усіх небайдужих мешканців долучатися до акції.

На Полтавщині розпочалася підготовка до Всесвітнього дня прибирання
 

Головна проблема – недосконала система поводження з відходами. У європейських країнах, в середньому, переробці підлягають 50 – 60% побутових відходів, в Україні ці показники не перевищують 4,5%. У розвинутих країнах світу давно працює система роздільного збирання та переробки відходів.

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, розповідає, що кожен хоче, щоб у їхньому місті та населеному пункті було чисто, але не вистачає людей, які б показали приклад та зацікавили. Минулорічне всеукраїнське прибирання під назвою «Зробимо Україну чистою разом» об’єднало навколо себе більше мільйона осіб:


На Полтавщині розпочалася підготовка до Всесвітнього дня прибирання
 

– Прибирання сміття, мені здається, це повинно бути у нас у крові. Українці – господарі, прибирають, там, де проживають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На теренах Полтавщини продовжуються перевірки в місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах

Зараз уже проявили ініціативу долучитися до акції частина міст області: Горішні Плавні, Лубни, Пирятин, Решетилівка, Чорнухи та Шишаки. Також цього року долучають до організації іноземних волонтерів, які своїм прикладом будуть показувати, що світова проблема та вирішується спільними зусиллями. Очікується, що в День всесвітнього прибирання буде організовано понад 5 тис. локацій по всій Україні.


На Полтавщині розпочалася підготовка до Всесвітнього дня прибирання
 

Додатково: Прохання повідомляти організаторів про несанкціоновані звалища, або засмічені громадські просторидля додаткової мобілізації волонтерів за номером: 050 80 90 100.

Схожі матеріали:
👁 1090
Категорія: Полтавщина
Теги: прибирання, День всесвітнього прибирання




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ