Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

30.09.2019

На Полтавщині в родинах усиновителів зростають майже 800 дітей


Не варто боятися зігріти дітей, які цього потребують


На Полтавщині в родинах усиновителів зростають майже 800 дітейВ Україні щороку 30 вересня відзначають свято милосердя і великодушності – День усиновлення. І не випадково він збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

Усиновлення – це особлива дорога батьківства. Благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами. Це дуже відповідальний крок щодо прийняття в сім`ю дитини на правах народженої, з усіма правами та обов`язками, як із боку дорослих, так і з боку дитини.

Полтавщина багата на людей, які готові стати батьками обездоленій дитині. Багато хлопчиків і дівчаток відкрили двері своєї нової домівки, де на них довго чекали, отримали шанс на щасливе дитинство в оточенні батьківської любові.

Усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки й батьки-вихователі заслуговують на велику повагу та пошану, адже міцна та дружня родина, в якій діти виховуються в любові та повазі, є запорукою сильної та успішної держави. Тому державним пріоритетом є сім`я та захищене дитинство, особливо це стосується дітей-сиріт та дітей, які залишилися без батьківської турботи, дітей, які найгостріше відчувають потребу в сімейному оточенні.


На Полтавщині в родинах усиновителів зростають майже 800 дітей
 

На Полтавщині більше ніж 1,5 тисячі таких дітей влаштовано під опіку, піклування. У 132 прийомних сім’ях і 39 дитячих будинках сімейного типу виховуються близько 500 дітей, які з різних причин свого часу втратили батьківську турботу. Можуть бути усиновленими і перебувають на відповідному обліку понад 500 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Інформація про таких дітей, їх фото та відеоанкети розміщені на сайті Міністерства соціальної політики України. Загалом на Полтавщині в родинах усиновителів зростають майже 800 дітей.

На Полтавщині в родинах усиновителів зростають майже 800 дітей
 

Кожній сім’ї, яка усиновила дитину, держава гарантує:
 
– одноразову допомогу у зв’язку з усиновленням у розмірі, як при народженні першої дитини;

– одноразову оплачувану відпустку тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів – при усиновленні двох і більше дітей).

Традиційно служба у справах дітей облдержадміністрації саме у ці дні проводить святкові заходи для сімей, які взяли на виховання таких дітей.

На Полтавщині в родинах усиновителів зростають майже 800 дітей
 

Цього разу в Карлівці обласна служба у справах дітей спільно з Карлівською райдержадміністрацією 27 вересня організували проведення родинного свята для сімей, які взяли на себе відповідальність за складні дитячі долі, та для дітей, у яких з’явилися нові люблячі та дбайливі батьки.

Учасників свята привітали начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Ірина Фоменко та перший заступник голови Карлівської райдержадміністрації Тетяна Василець. У концертній програмі дорослі та діти розкривали свої таланти й творчі здібності. Присутнім у залі батькам подякували за любов і щоденну невтомну працю, терпіння, розуміння та вручили подяки й цінні подарунки від служби у справах дітей облдержадміністрації, Карлівської райдержадміністрації.


На Полтавщині в родинах усиновителів зростають майже 800 дітей
 

Усиновити, взяти дитину під опіку/піклування, створити прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу – це надзвичайно важливий крок. За кожним навіть невеликим досягненням стоїть щоденна, кропітка і відповідальна робота усиновителів, опікунів/піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, працівників державних органів, служб, закладів, громадських та благодійних організацій.

У цей день слова вдячності всім тим людям, які роблять дитинство світлим і радісним, чия наполеглива праця та активна суспільна позиція допомагає вселити в дитячі душі і серця віру, надію та любов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пирятині горів багатоповерховий будинок, евакуювали 8 осіб

Не варто боятися зігріти дітей, які цього потребують, своїм теплом і любов’ю, присвятити їм частинку свого життя, подарувати їм справжнє, омріяне дитинство, адже винагородою буде тепла і щира посмішка дитини та невичерпна радість батьківства.
 
На Полтавщині в родинах усиновителів зростають майже 800 дітей
 

Доброта і любов – основне, в чому відчувають потребу діти – наша надія і наше майбутнє. Тож нехай кожна дитина має родину, в якій зможе бути щасливою!

Більш детальну інформацію, як усиновити дитину, створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу, взяти сироту під опіку чи піклування, можна отримати, звернувшись безпосередньо до служби у справах дітей за місцем свого проживання або до служби у справах дітей облдержадміністрації (тел. (0532) 50-27-27).

Служба у справах дітей облдержадміністрації


Схожі матеріали:
👁 843
Категорія: Полтавщина
Теги: діти, Усиновлення




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ