Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.08.2021

На Полтавщині вакциновано понад 300 тисяч осіб (27% населення)


Віктор Лисак: «Пацієнти, які потрапляють сьогодні до лікарні з важкою формою COVID-19, не вакциновані»


На Полтавщині вакциновано понад 300 тисяч осіб (27% населення)11 серпня в центрі вакцинації ПД «Листопад» у Полтаві відбувся пресбрифінг фахівців Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА з актуальних питань COVID-19.

Директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак розповів про загальну ситуацію з розповсюдження коронавірусу в області й зауважив, що не зважаючи на зелену зону, варто дотримуватися рекомендацій: соціальна дистанція, правильне носіння масок у місцях скупчення людей.

«Зараз відбувається підйом захворювання. На території Полтавської області вже є новий мутований штам «Дельта». Він відрізняється суттєво інкубаційним періодом та здатен вражати велику кількість молодого населення, – розповів Віктор Лисак. – Головним же заходом заради уникнення зараження  COVID-19  є вакцинація. Хочу констатувати, що пацієнти, які потрапляють сьогодні до лікарні з важкою формою COVID-19  не вакциновані. Доведено, що люди, які вакцинувались, хворіють у легкій формі чи не хворіють зовсім».

У Полтавській області на сьогодні розгорнуто 12 лікарень, які приймають пацієнтів з COVID-19 . Серед них одна дитяча лікарня в Полтаві. Станом на 11 серпня на стаціонарному лікуванні знаходиться 50 пацієнтів, серед яких 2 дітей. 8 осіб перебувають в реанімаційних відділеннях.


На Полтавщині вакциновано понад 300 тисяч осіб
 

Усі лікарні сьогодні забезпечені киснем, необхідним обладнанням. Є достатня кількість всіх інших засобів захисту.  Наразі ми  робимо все, щоб так було і надалі.

Лікар-імунолог, координатор вакцинації в Полтавській області Ольга Бастаногова розповіла, що в області вакциновано понад 300 тисяч осіб (27% населення). Полтавщина є одним із лідерів в Україні після Києва.
 
«Педагоги та медики вакциновані на 60 %. До 1 вересня щепленням заплановано охопити 80 % освітян, щоб школи працювали, – розповіла Ольга Бастаногова. – Усі вакцини AstraZeneca, Coronavac, Pfizer, Moderna, які використовуються в області – якісні та схвалені ВОЗ. Перебоїв із отриманням вакцини на Полтавщині немає. Наприкінці цього тижня очікується прибуття 40 тисяч доз вакцини AstraZeneca. Pfizer область отримує щотижня в кількості 16 тисяч доз».


На Полтавщині вакциновано понад 300 тисяч осіб
 

Серйозних негативних наслідків після введення вакцини на Полтавщині не зареєстровано. Наявність несприятливих події після імунізації, таких як підвищення температури, біль у місці введення вакцини, в меншій кількості нудота та збільшення лімфатичних вузлів, це нормальне явище.
 
«Максимальних термінів між отриманням 1 і 2 дози не існує. Якщо людина пропустила 28 днів для отримання другої дози вакцини Moderna і отримала її через 2 місяці, наприклад, нема нічого страшного, – пояснила Ольга Бастаногова. – Не можна скорочувати мінімальні терміни між отриманням доз. Це допустимо лише для вакцини Coronavac – може бути 14 дні, для AstraZeneca – це може бути не 3 а 2,5 місяці».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тариф на електроенергію для населення буде знижено, – Денис Шмигаль

Із метою збільшення темпів вакцинації в області проводять лекції для колективів великих підприємств та влаштовують різноманітні акції. За вчора, 10 серпня, в Полтаві роздали 800 квитків на матч ФК «Ворскла». Найближчим часом такі акції проведуть полтавський драматичний театр ім. Гоголя та обласний академічний театр ляльок по врученню білетів вакцинованим.


На Полтавщині вакциновано понад 300 тисяч осіб
 

Також на Полтавщині почали щеплювати вакциною Pfizer дітей від 12 років. Першочергово це роблять дітям, що мають хронічні захворювання або їдуть на навчання закордон. Нині в області вакцинували понад 10 дітей.
 

Віктор Лисак


Схожі матеріали:
👁 767
Категорія: Здоров'я
Теги: Віктор Лисак, вакцинація, COVID-19, здоров’я




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ