Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.10.2020

Осінній призов на строкову військову службу на Полтавщині відбуватиметься до кінця грудня


Осінній призов на строкову військову службу на Полтавщині розпочнеться з 1 жовтня і триватиме до 31 грудня


Осінній призов на строкову військову службу на Полтавщині відбуватиметься до кінця грудняОрганізаційні питання підготовки та якісного проведення осіннього призову в Полтавській області обговорили на засіданні обласної призовної комісії, яке відбулось 29 вересня в облдержадміністрації. Провів засідання в режимі відеоконференції директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації Сергій ВЕНГЕР.

Осінній призов на строкову військову службу на Полтавщині розпочнеться з 1 жовтня і триватиме до 31 грудня. Наразі в області триває активна фаза з підготовки до чергового призову громадян на строкову службу.

Сергій ВЕНГЕР повідомив, що утворено обласну, районні та міські призовні комісії, затверджено персональні склади військово-лікарських комісій, тривають заходи з оповіщення громадян, які підлягають призову на строкову військову службу. Директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації зауважив, що цьогорічний призов громадян на строкову військову службу має свою специфіку, адже необхідно проводити ряд додаткових протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання можливості потрапляння до лав Збройних Сил України та інших військових формувань потенційних носіїв гострої респіраторної хвороби COVID-19. Підкреслив, що всі питання і завдання, які виникають під час проведення призову, повинні бути оперативно вирішені та усі епідемічні вимоги дотримані.

За інформацією заступника військового комісара Полтавського обласного військового комісаріату Юрія ФИСУНА, в області планують призвати на строкову військову службу 700 громадян з урахуванням резерву. Планове завдання було розподілено з урахуванням наявного ресурсу того чи іншого району чи міста Полтавської області і є обов’язковим до 100% виконання.

Проведення призову складатиметься з двох етапів. У жовтні більшу частину призовників (55%) направлять до Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби, Державної служби спеціального транспорту України. У листопаді – 39%, у грудні – 6% від планового завдання.

Найбільший відсоток призовників, як прибули на призовні дільниці, – у Решетилівському (71%), Хорольському (66%), Козельщинському (52%) райвіськкоматах. Низький рівень – в Оржицькому, Котелевському, Гребінківському та Семенівському райвійськкоматах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині виявили новий випадок коронавірусу

Заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій КУРИЛКО повідомив, що робота військово-лікарських комісій розпочнеться вчасно, оплата праці медичних працівників, які залучаються до роботи військово-лікарських комісій буде здійснюватися відповідно до вимог чинного законодавства, в тому числі за рахунок місцевих бюджетів. Тестування призовників на COVID-19 буде проводитися методом імуноферментного (ІФА) аналізу, вказане тестування має охопити всіх призовників, які направлятимуться на строкову військову службу.

На засіданні наголосили, що доставляти призовників необхідно з дотриманням протиепідеміологічних вимог: із забезпеченням кожного засобами індивідуального захисту (масками, рукавичками, антисептиками). Їх має вистачити з розрахунку не менше, ніж на три доби.

Схожі матеріали:
👁 816
Категорія: Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ