Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

30.09.2012

Освітяни Гребінківщини доторкнулись серцем до духовної краси



Освітяни Гребінківщини доторкнулись серцем до духовної краси

У швидкоплинному часі, в домашніх клопотах, у нелегкій педагогічній роботі часто не вистачає часу для індивідуальних поїздок на ті чи інші екскурсії. Та ось восьмого вересня цього року випала нагода.

Завдяки Громадському об'єднанню «Моя Полтавщина» майже 90 освітян Гребінківських міських шкіл, Кулажинської, Короваївської, Рудківської, Овсюківської, Березівської та Мар'янівської сільських шкіл відвідали Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник.

Після привітання та побажання «щасливої дороги» від Лідера Громадської організації, кандидата у народні депутати Людмили Овчаренко два красені-автобуси рушили до головної святині українського православ'я - Києво-Печерської Лаври.

Екскурсантам, пощастило: вони побачили заповідник відновленим, потопаючим у різнобарв'ї осінніх квітів та в позолоті, що вигравала на сонячному промінні.

Переступивши поріг Святої брами, через яку у давні часи дозволялося ходити тільки князям і вищому духовенству, вловили легкий трепет власних сердець, освітяни відчули випромінення особливої аури. Адже вчитель - не просто людина, а творець дитячих душ. Тому і відчуває все по-іншому, особливо. Красу бачить не тільки очима, а й серцем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити з підвищенням кваліфікації вчителів?

Разом з екскурсоводами освітяни Гребінківського району відвідали найстаріший храм на території Лаври - Троїцьку надбрамну церкву, побудовану ще в далекі 1106-1108 рр. на кошти чернігівського князя Святослава Давидовича.

Замилував своєю красою та святістю відтворений Успенський собор, який більше 60-ти років пролежав у руїнах. Особливу увагу привернула до себе Велика Лаврська дзвіниця - найвища дзвіниця в Києві, висота якої - 96,5м. Товщина стін першого ярусу сягає 8 м, фундамент залягає аж на 7 метрів углиб. Посмакували освітяни і обідом у монастирській трапезній.

Зачаровані красою краєвидів Лаври, під магічні передзвони, пройшовши крутим спуском, гребінчани відвідали найпотаємніше - печери, у яких спочивають мощі святих. Серед них і автор «Повісті минулих літ» - Нестор-літописець, лікар Агапіт, Ілля Муромець та багато-багато інших.

Освітяни Гребінківщини отримали незабутні враження від побаченого, а цікава розповідь екскурсоводів доповнила знання вчителів. З особливим духовним піднесенням вони повернулися до буденних справ, але з великою оптимістичною надією на краще майбутнє нашого народу, нашої держави.

Заступник директора з навчально-виховної роботи
Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ст. №4


Схожі матеріали:
👁 1641
Категорія: Новини Гребінки
Теги: моя Полтавщина, освіта, Гребінка, Мар'янівка, Березівка, Києво-Печерська лавра, Овсюки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ