Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.12.2022

Поліція Полтавщини радить дорослим і дітям оминати замерзлі водойми


Тонка крига – це 99,9 % ризику для життя


Поліція Полтавщини радить дорослим і дітям оминати замерзлі водоймиВід початку 2022 року маємо, на жаль, 5 трагічних випадків на водоймах області: троє потонулих дорослих та двоє дітей. Усі загиблі потрапили під кригу і не мали шансу на порятунок.

Нагадаємо, на початку цього року у плавнях Кам’янського водосховища річки Дніпро загинули двоє 9-річних хлопчиків, які без дорослих гуляли на березі водойми.

А на початку грудня у річках Кременчуцького району та Решетилівської громади під лід провалилися четверо рибалок. Троє з них загинули, одного чоловіка чудом вдалося врятувати – нині він у лікарні з переохолодженням.

Фатальні приклади лише черговий раз доводять, що крига – це завжди великий ризик і йти на кригу непідготовленій людині вкрай небезпечно. Особливо, якщо мова про дітей, які ще не усвідомлюють загрози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пробаціонери Гребінківщини прийняли участь в засіданні круглого столу в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Поліція Полтавщини наполегливо радить батькам, вчителям та іншим дорослим, які опікуються вихованням дітей, розповісти їм про смертельну небезпеку забавок на замерзлих водоймах, взяти на постійний контроль питання їх особистої безпеки та планування вільного часу, а також роз’яснити правила поведінки на льоду.
 
Тонка крига – це 99,9 % ризику для життя

ПАМ’ЯТАЙТЕ!
  • Виходити на лід можна тільки за стійкої морозної погоди, а коли лід тонкий та крихкий – не варто ризикувати взагалі.  
  • Категорично заборонено збиратися на льоду великими групами в одному місці. Через різке навантаження крига може тріснути.
  • Із собою потрібно мати лижі, мотузку, палицю та інші знаряддя, що можуть допомогти у критичній ситуації.
  • Якщо лід почав тріщати або з’явилися характерні розколини, потрібно негайно повернутися на берег. АЛЕ  повільно, не відриваючи ніг від льоду.
  • Якщо на ваших очах на льоду провалилася людина, негайно повідомте їй, що йдете на допомогу, і терміново зателефонуйте до служби порятунку.
  • Потрібно підкласти під себе лижі, дошку і повзти на них, широко розкидаючи при цьому руки. До самого краю ополонки не підповзайте! Кидати пов'язані ремені, шарфи або дошки треба за 3-4 метри.
  • Дійте рішуче й швидко – постраждалий швидко мерзне, а мокрий одяг тягне його донизу. Подавши постраждалому підручний засіб, витягайте його на лід і повзіть з небезпечної зони. Укрийте його від вітру, допоможіть дістатися теплого місця та зігратися: потрібен сухий одяг й теплий напій. Обов’язково зателефонуйте до швидкої – потрібно переконатися у відсутності загроз для життя та здоров’я людини.

Тонка крига – це 99,9 % ризику для життя
 
Відділ комунікації поліції Полтавщини


Схожі матеріали:
👁 748
Категорія: Полтавщина
Теги: крига, тонка крига, замерзлі водойми, поліція




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ