Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

18.03.2017

Полтавщина посіла друге місце в Україні за роботою ОДА та безпекою


До дослідження залучили понад 1050 експертів, які проаналізували 100 джерел вторинної інформації та сотні регіональних джерел


Полтавщина посіла друге місце в Україні за роботою ОДА та безпекоюПолтавщина посіла друге місце в Україні за роботою ОДА та безпекою, четверте – за соціально-економічним розвитком. 9 березня у Києві презентували результати комплексних досліджень по розрахунку індексів демократичного розвитку кожної області та України в цілому. Полтавська область у цьому рейтингу отримала восьме місце.

До дослідження залучили понад 1050 експертів, які проаналізували 100 джерел вторинної інформації та сотні регіональних джерел. Оцінка проводилась за 5-бальною шкалою. Загальний індекс визначався як середній індекс по окремих 10-ти блоках.

У цілому по Україні індекс — 3,05 за 5-бальною шкалою і це означає, що всі області відносяться до однієї так званої групи «змішаний або перехідний тип», ознаками якого є нестабільність демократичних інститутів, істотні проблеми в сфері захисту політичних прав і громадянських свобод.

Згідно даних, перше місце отримала Івано-Франківська область (3,48), друге — Тернопільська (3,42), третє — Хмельницька (3,40).

Полтавщина опинилася на восьмому місці з результатом у 3,18 балів з 5. Варто відзначити, що за категоріями «Робота місцевих державних адміністрацій» та «Безпека. Органи правопорядку» наша область посіла другі місця. За станом ЗМІ Полтавська область — третя, а за соціально-економічним розвитком — четверта. Політична активність на Полтавщині згідно оцінки експертів отримала шосте місце, а децентралізація та діяльність органів місцевого самоврядування — сьоме.

Дослідження проведено в рамах проекту «Сприяння реформам та розвиток підзвітності в регіонах України». Його виконавці — ГО «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» (Чернігів) у співпраці з Асоціацією регіональних аналітичних центрів за підтримки National Endowment for Democracy (NED).

До проекту залучалися представники Асоціації регіональних аналітичних центрів (АРАЦ), а методологію розробили експерти Центру політико-правових реформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині наркоторговець збував особливо небезпечний наркотик – опій ацетильований

Робота проводилася з листопаду 2016 року по січень 2017 року в 24 областях України за виключенням тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей.

В основі — експертне опитування, яке доповнювалося та доопрацьовувалося на підставі числових даних, аналізу національних та регіональних джерел даних (аналітичні доповіді, результати соціологічних досліджень, експертні висновки, статистичні дані).

Це перша спроба оцінити рівень демократії не на національному рівні, а на регіональному.

 

 

 

 

 



Схожі матеріали:
👁 1197
Категорія: Полтавщина
Теги: експертні висновки, соціологічні дослідження, дослідження, Полтавщина, ода, статистичні дані




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост... На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост...
На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра
На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ... На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ...
На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин... На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин...
ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО) ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО)
Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ