Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

30.05.2013

Полтавщиною проїдуться ретро-автомобілі з усього світу


28 травня в Пекіні стартувало міжнародне ралі, яке продовжиться 33 дні


Полтавщиною проїдуться ретро-автомобілі з усього світу

За сприяння «Автомобільної федерації України» (FAU) 19-23 дорогами України проходитиме Міжнародне автомобільне ралі на ретро-автомобілях «Пекін-Париж».

28 травня в Пекіні стартувало міжнародне ралі, яке продовжиться 33 дні. Уперше більш ніж за 100 років своєї історії його маршрут пройде через Україну, зокрема - і по Полтавській області.

Історія ралі почалася в столиці Франції в січні 1907 року, коли паризька газета "Le Matin", щоб підняти свої наклади, опублікувала звернення: чи "Знайдеться хто-небудь, здатний проїхати на автомобілі від Парижу до Пекіна цього літа? Маршрут завдовжки в 16 тисяч кілометрів! Нагорода переможцеві 100 000 франків!!!

" - Першим на публікацію відгукнувся автопромисловець, президент "Французького автомобільного клубу" маркіз Де Діон, що прислав в редакцію посильного з листом: "Я, звичайно, приймаю виклик, але аби лише знайшлася інша машина - суперниця і попутниця. Це, дійсно, буде похід у дусі романів Жюль Верна", - розповідає один з координаторів міжнародного ралі в Україні Дмитро Харченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині працівники ДАІ затримали автомобіль, який викрали у Полтаві 2011 року

На територію України "Пекін-Париж" зайде 19 червня з Бєлгородської області (Росія), через Харків і Полтавську область, поїде на Київ, в якому затримається на день для відпочинку і ремонту, далі прибуде у Львів і залишить країну 23-го червня.

Маршрут по Полтавській області: Ранком 20 червня ралі стартує з Харкова. У Полтавській області його можна буде побачити в таких населених пунктах: Чутово - Новофедорівка - Войнівка - Зеленківка - Мале Ладижине - Копили - Полтава - Супрунівка - Абазівка - Циганське - Решетилівка - Глибока Балка - Лобачі - Поділ - Білоцерківка - Морозівщина - Чапаєвка - Лобкова Балка - Ковтуни - Настасівка - Покровская Багачка - Войниха - Вільшанка - Пишне - Вили - Велика Круча - Пирятин.

Підготовку до цього заходу Полтавської області обговорили на нараді у заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Валерія Пархоменка.

Ралі «Пекін – Париж» є однією з найбільших подій в автомобільному світі. У складі групи 111 ретро-автомобілів (224 учасники – водії та супроводжуючі особи) з понад 20 країн світу. Українців серед них немає, зате є сусіди росіяни, які на "Москвичі-412" і з алтайським екіпажем приймуть участь в гонці.  Трансконтинентальне ралі такого рівня проходитиме дорогами України вперше й сприятиме розвитку ретро-автомобілізму, автотуризму та промоції туристичної привабливості нашої країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавська область може об’єднатись із Сумщиною і Харківщиною

Представники FAU просять сприяння Полтавської області у підтримці заходів, спрямованих на успішне подолання траси учасниками автопробігу під час його проходження територією Полтавської області.

Валерій Пархоменко розпорядився, щоб створили відповідний оргкомітет та підготували робочий план, що сприятиме успішному подоланню траси Полтавської області.

Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 2047
Категорія: Суспільство
Теги: Київі, пирятин, москвич, ретро-автомобілі, ралі, Пекін, Полтавщина, Париж




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ