Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.05.2013

Полтавська область може об’єднатись із Сумщиною і Харківщиною


Якщо в Україні таки відбудеться адміністративно-територіальна реформа, наша область увійде до одного із 8-ми утворень, об’єднавшись ...


Полтавщина може стати частиною іншого регіону

Нардеп-регіонал Сергій Гриневецький зареєстрував законопроект щодо територіальної реформи в Україні. Він пропонує замість 24 областей утворити 8 територіально-адміністративних одиниць.

На його думку, такий поділ країни значно скоротить державні витрати на утримання виконавчої влади на місцях, дасть більше повноважень місцевому самоврядуванню, покращить економіку депресивних регіонів.

Але Гриневецький передбачає, що проти можливої реформи виступлять чиновники, адже бюрократичний апарат буде значно скорочено. Про можливе незадоволення з боку звичайних громадян нардеп нічого не говорить.

Зазначимо, що ще в уряді Юлії Тимошенко порушувалося питання нового адміністративно-територіального поділу країни. Тоді, у 2005 році, для цього навіть була спеціально створена посада віце-прем’єра, її обіймав Роман Безсмертний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині відзначили кращих працівників культури

Через політично-економічну кризу здійснити задум тоді не вдалося. Якщо це стане реальністю зараз, то Полтавщина втратить свою автономію, ставши частиною Слобожанської області, в яку увійдуть Харківщина та Сумщина. Очевидно, що головним містом у цьому новоутворенні буде Харків.

Нагадаємо, у 2011 році заступник голови Полтавської ОДА Валерій Пархоменко заявив, що територіальна реформа в Україні відбудеться після того, як покращиться якість послуг, які держслужбовці надають громадянам.

 «Полтавщина»


Схожі матеріали:
👁 1168
Категорія: Актуально
Теги: Полтавська, Нардеп-регіонал, регіон, сумська, влада, Харківська, україна, Юля Тимошенко




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ