Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.02.2016

Полтавські військові частини запрошують контрактників на службу


5 військових підрозділів готові вже сьогодні прийняти на службу потенційних контрактників


Полтавські військові частини запрошують контрактників на службуВідразу 5 військових підрозділів, які знаходяться на території Полтавської  області, готові вже сьогодні прийняти на службу потенційних контрактників.

Як повідомив на прес-конференції в ОКІА «Новини Полтавщини» заступник начальника відділу Полтавського обласного військового комісаріату Едуард Бородай, у полтавців, які оберуть шлях військового контрактника, є дві можливості — звернутися до військкомату,  підписати контракт і піти служити до війська рядовим, або ж здобути освіту за все тим же контрактом у військовому коледжі, отримати звання сержанта — і продовжити службу в армії на командирських посадах.

Одночасно представники військових частин презентували свої можливості щодо прийому контрактників. Так, добре відомий в Полтаві 179-ий об’єднаний навчально-тренувальний центр військ зв’язку ЗСУ шукає людей, які можуть навчати. Підполковник Юрій Кривонос нагадав, що навчальний центр не є бойовою частиною, а готує професійні кадри для армії. Тому їм на сьогодні потрібні командири взводів, викладачі, інструктори. Вимоги високі — вища освіта за фахом, певний рівень фізичної і технічної підготовки, досвід проходження військової служби для командирів взводів.

До 831-ї Миргородської гвардійської бригади тактичної авіації теж набирають контрактників. За словами майора Віктора Шклярука, бригада майже укомплектована, за контрактом триває відбір спеціалістів зв’язку та аеродромної служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В зоні АТО від кулі снайпера загинув боєць з Полтавщини

Є в Полтавській області й унікальна, єдина на всю Україну військова частина — Центральна база зберігання майна радіохімічного, бактеріологічного та хімічного захисту.  Знаходиться вона у  Селещині Машівського району. Як прокоментував представник частини, тут є вакантні посади начальника сховища, старшини бази, заступника командира взводу, командирів відділень, техніків, техніка пожежного взводу тощо.

У самій Полтаві потенційні контрактники можуть обрати для служби нову військову частину — 18-у окрему бригаду армійської авіації. Нині триває доукомплектація вертолітної бригади.

 


— Військова частина сформована на базі 215-ої авіаційної комендатури 30 березня минулого року, — прокоментував в.о. заступника командира 18-ої окремої бригади армійської авіації по роботі з особовим складом Петро Вишневський. — Зараз ми перебуваємо на етапі формування, планується надходження нової військової техніки. На контрактну службу запрошуємо стрільців, кулеметників, гранатометників, командирів відділень, водіїв, механіків, авіаційних механіків та техніків.

А от тих, хто мріє про офіцерські звання, чекають у Військовому коледжі сержантського складу Військового інститут телекомунікацій та інформатизації.

— Протягом двох років у коледжі можна безкоштовно здобути вищу освіту за спеціальностями “Комп’ютерні науки та інформаційні технології” та “Телекомунікації та радіотехніка”, — прокоментував керівник коледжу, полковник Кирило Злобін. — Навчальний заклад забезпечує гуртожитком, обмундируванням та харчуванням. Роки навчання зараховуються як строкова служба. По закінчення контрактник отримує диплом молодшого бакалавра і звання молодшого сержанта.
 


 
Що ж до оплати роботи контрактника, то представники всіх військових частин підтвердили, що її розмір дійсно відчутно зріс. Для прикладу, на найнижчих посадах контрактник Центральної бази зберігання майна у Селещині контрактник отримує від 6,5 тисяч гривень.

Нагадаємо, що у І кварталі 2016 року квота Полтавщини у формуванні контрактної армії —  не менші 670 військовослужбовців. На 6 місяців мають право підписати контракт учасники АТО й ті, хто пройшов строкову військову службу, на 3 роки — рядові, на 5 років — сержантський склад.
 



 
Полтавська обласна державна адміністрація


Схожі матеріали:
👁 1191
Категорія: Полтавщина
Теги: Полтавська, служба, контрактники




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Виїхав за межі дороги та перевернувся: на Полтавщині п'ян... Виїхав за межі дороги та перевернувся: на Полтавщині п'ян...
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ