Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.02.2017

Про обрізку дерев у Гребінці і людську небайдужість


Писаренко В.І.: "Був би радий, якби в людей прокинулась небайдужість"


Про обрізку дерев у Гребінці і людську небайдужість"Є така пісня про Київ “Знову цвітуть каштани, хвиля дніпровська б’є". Був колись Київ самим зеленим містом Європи, чи й тепер є - сумніваюсь", - говорить житель Гребінки, Писаренко В.І. "Таке ймовірно чекає і наше місто, бо вже не цвістимуть каштани по вулиці Магістральній, хоча про це ви і самі знаєте.

Я кожного дня ходжу по цій вулиці і ніяк не можу змиритися, як таке могло статися. Чим завинили ці каштани, тим, що, як мені сказали виконувачі цього завдання, нікому прибирати листя й плоди каштанів, а те, що ці дерева давали в жару холодок, красу і кисень для жителів міста, нікому не потрібно. І тепер весною будемо дивитися на ці стовбуряччя, які може колись пустять пагони, дай Боже, але вже тієї краси не буде.

Гірша доля спіткала акації біля колишньої залізничної лікарні.Там їх зовсім спиляли, можливо тому, що дають гарне тепло при згоранні.

Небайдужі люди ходили до голови райдержадміністрації по допомогу, він сказав, що це в компетенції місцевої влади, а місцева влада в особі голови киває на комунгосп. І це при тому, що при всіх владах ці дерева нікому не заважали.

Моя б рука ніколи не піднялася на таке варварство, а люди, які це виконували, хвацько бігали з бензопилками, хоча й живуть в нашому місті. Як нам говорять, ми йдемо до Європи, але я навіть не допускаю, що там може до такого дійти. У нас є закони по охороні дерев, не раз ми чули про відповідальність за знищення дерев, де навіть щоб спиляти сухе дерево, потрібен дозвіл. А тут цілу вулицю обпиляли, і ні поліція не втрутилась, ні прокуратура, ніби їх і немає в місті. Видно, ці закони, як завжди, для простих людей, а не для влади.

У нас в місті багато всяких партій, але ніяка не виступила на захист дерев, вони з’являються тільки тоді, як починаються вибори. Депутатам ради також немає прощення за цей вандалізм.

Особлива надія була на учнів і вчителів міста, що вони вийдуть і захистять дерева, але їм, видно, не до цього. Ходять слухи, що наступною буде вулиця Незалежності. Не знаю, чи почує хтось крик моєї душі, як у тій пісні “душа болить, а серце плаче". Був би радий, якби в людей прокинулась небайдужість".

Нагадаємо, що нещодавно працівниками Гребінківського комбінату комунальних підприємств було проведено обрізання дерев по вулиці Магістральній.



Колективне звернення до міського голови від мешканців будинків вул. Незалежності та мешканці міста: В. В. Кучинської, В. П. Добрелі, В. І. Ковтун, Н. А. Тіль та ін.:

"Переконливо просимо Вас почистити дерева по вулиці Незалежності (Калініна). Мешканці цієї вулиці дуже зраділи, що нарешті дерева (каштани) по обидві сторони вулиці будуть приведені у відповідний стан. Від того, що дерева дуже розрослися, страждають всі мешканці будинків, особливо на 1-2 поверхах будинків, в квартирах темно, навіть у денний час не виключається світло, а це все зайві витрати на електроенергію.

Особливо від цього страждають жителі лівої сторони вулиці (магазин “Козак", магазин Дебелого), по цій стороні ніколи у вікна не заглядає сонце, тому, що дерева вищі за будинки. Жителі цих будинків неодноразово зверталися в мерію з цим питанням ще раніше, але на це ніхто не звертав належної уваги. І ми зраділи, що нарешті знайшлася людина, яка бажає навести порядок в цьому питанні.

І дуже дивує те, що люди цього не розуміють, адже є і такі дерева, які є небезпечними.

Переконливо просимо Вас не залишати наше звернення без уваги."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омолоджуюча обрізка дерев у Гребінці - необхідність чи забаганка?

Міська рада. Додатково повідомляємо:

- до міської ради також надійшли колективні звернення від жителів міста про припинення обрізання каштанів, про те, також є ряд індивідуальних звернень жителів вулиці Незалежності, які просять провести обрізання каштанів, оскільки вони створюють тінь, в квартири не попадає достатньо світла. Тобто думки жителів міста розділилися.

- Також звертаємо увагу, що відповідно до Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 № 1045: "Видалення аварійних; сухостійних і фаутних дерев на об'єкті благоустрою здійснює балансоутримувач...”.

Звертаємо увагу, що балансоутримувачами зелених насаджень, які розміщенні на території установ, підприємств, організацій міста є саме ці підприємства, організації, установи, які відповідно до вищезазначеного нормативно-правового документа, без відповідного рішення виконкому міської ради проводять видалення таких аварійних дерев на підставі акту.

Комбінат комунальних підприємств є балансоутримувачем лише зелених насаджень міста, які розміщенні на вулицях міста у вигляді алей, парків, тощо, а також на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків та вздовж міських автошляхів.

Видалення зелених насаджень на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності, та на присадибній ділянці здійснюється за рішенням власника (користувача) земельної ділянки без сплати їх відновної вартості.

ДУМКИ ГРЕБІНЧАН ЩОДО ОБРІЗУВАННЯ ДЕРЕВ


Олег ЖолобецькийОлег Жолобецький:

"50/50. Это надо делать! Но как оказалось этот способ не лучший.

Посмотрим.

Я думаю всё будет хорошо!!!!!!!"
 

Анастасия ЯкименкоАнастасия Якименко:

"Я не арборист,щоб робити якісь висновки з цього приводу! Але знаю, є декілька видів обірізки дерев, які проводяться системно!

Можливо, не все так критично, як здається!"


 

Яна Наріжна:Яна Наріжна:

"Я не буду занадто радикальною, а вважаю, що потрібно було тільки знизу сформувати крону для більшої краси, а не  залишити лише  самі стовбури.

Адже зараз мало випадає опадів і велика сонячна радіація, тому регенеруватися деревам занадто важко.

Також вони були добрими очищувачами повітря від вуглекислого газу і створювали красу міста, особливо у період цвітіння".
 

Юрій ГриньЮрій Гринь:

"Щоб не робити з цього "базар"залучіть спеціалістів-садівників вони нададуть інформацію - безкоштовно".




 

ТаняТаня:

"На мою думку все правильно зробили адже декоративне кронування прикрасить наше місто.

Я не вважаю що це зашкодить деревам а навпаки адже в останні роки ми всі бачимо картину як скручується листя каштанів.

Можливо це їх врятує  від хвороби? Будемо сподіватись на краще".
 

Алёна РоманенкоАлёна Романенко:

"Каштаны очень быстро пускают пагоны, я думаю будет очень красиво.

Только обрезанием деревьев надо заниматься весной, а не зимой да ещё и при морозах,это может повлиять на рост деревьев".


 

Лариса БорисенкоЛариса Борисенко:

"Верхні бокові пагони, які виросли в кінці літа, можна не прибирати. У зимовий - весняний період укорочені гілки необхідно обрізати. Процедуру потрібно повторювати щороку, поки дерево не досягне бажаної висоти, після чого можна залишити 4-5 бічних гілок для утворення гілок першого порядку.

Якщо ви хочете виростити каштан з низьким стовбуром, вибір основних гілок варто виконати раніше. Після того як штамб буде сформований, проводити обрізку не треба, а в разі загущення крони потрібно розчищати та обрізати тільки тонкі гілки.

Періодично проводиться обрізка засохлих і пошкоджених гілок, очищення стовбура від пагонів".
Ростіслава КапелькаРостіслава Капелька:

"Все повинно обновлятися,  Каштани забуяють. Треба час. Я на це сподіваюся. Рано робити висновки. Для будь-якого результату потрібно терпіння, любов, час.

Я люблю своє місто. І воно для мене найгарніше

Тож і каштанові алеї приведені в порядок будуть прикрасою. Адже раніше ніхто про це не турбувався".
Працівники РБК:

"Стригти дерева - нормальний процес, адже є таке поняття, як садово-паркове  господарство - і це мистецтво  робити дерева гарними та парки - затишними.

Видно, що про це турбуються.

Багато кажанів було влітку - вони жили на цих хворих кронах - не можна було фотрточку відкрити. Зараз вони зникли".
Надія СтепаненкоНадія Степаненко:

"Я против обрезания, моё мнение не спрашивали когда обрезали. А после боя кулаками не машут".




 
Олег МакогонОлег Макогон:

"Поглянувши на вулиці м. Гребінки, складається враження, що на нас напали шкідники, які обжирають гілки на деревах де треба, аще більше там де не треба і апетит у цих щкідників росте в геометричній пргресії".



 


Схожі матеріали:
👁 2383
Категорія:
Теги: обрізка. дерева, новини Гребінки, обговорення, каштани, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ