Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

02.01.2015

Прокуратура Гребінківщини: відповідальність за скоєне невідворотна


Кожна особа, в протиправних діяннях якої є склад злочину, повинна понести кримінальну відповідальність


Принцип невідворотності кримінальної відповідальності виявляється у тому, що: кожна особа, в протиправних діяннях якої є склад злочину, повинна понести кримінальну відповідальність; така особа не може бути покарана за один і той самий злочин двічі.

Так, 6 жовтня 2014 року, до чергової частини райвідділу міліції надійшло подання від Гребінківського районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції про те, що засуджений районним судом до 240 годин громадських робіт громадянин С ухиляється від відбування кримінального покарання, не відпрацювавши 164 години з присуджених 240.

У ході досудового слідства встановлено, що громадянин С отримав направлення до комбінату комунальних підприємств для громадських робіт. Але в установлений день до комунгоспу не з’явився без поважних причин, а прибув лише через 5 днів і почав відбувати громадські роботи.

У зв'язку із запізненням він був викликаний до кримінально-виконавчої інспекції, але за викликом не з’явився і причину неявки не повідомив. За повторним викликом - знову не з’явився. Тому він був примусово доставлений до інспекції працівниками міліції. У інспекції засудженому було винесено перше офіційне застереження за невчасно почате відпрацювання.

За цілий місяць він відпрацював лише 4 години. Але на профілактичні бесіди С не зважав і на шлях виправлення не став. За наступний місяць із запланованих 76 годин громадських робіт він відпрацював лише 16. За ще один місяць відпрацював 48 годин з 92. Тому його знову викликали до КВІ, проте він не з’явився і взагалі зник з місця проживання, тобто втік.

Незабаром його розшукали працівники міліції і доставили до інспекції, де йому було винесено друге офіційне застереження. Матеріали справи громадянина С були направлені до прокуратури, для вирішення питання про відкриття кримінального провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківський відділ освіти долучився до благодійної акції «Подаруй дитині радість»

За серпень С не відпрацював жодної години у комбінаті комунальних підприємств. Отже, із запланованих на чотири місяці 240 годин С відпрацював лише 76. Це кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 389 КК України, тож матеріали відносно громадянина С скеровано до суду.

В ході судового розгляду вина громадянина С була повністю доведена прокурором, і суддя винесла вирок, згідно якого його було засуджено до 1 місяця 20 днів арешту.

Вирок набрав законної сили, і громадянин, який ухилявся від відбування громадських робіт, відбуває покарання у вигляді арешту, тобто знаходиться в умовах ізоляції від суспільства.

Гребінчин край



Схожі матеріали:
👁 1454
Категорія: Суспільство
Теги: громадські робіти, вирок, суддя, прокурор, Засуджений, прокуратура, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост... На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост...
На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра
На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ... На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ...
На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин... На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин...
ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО) ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО)
Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ