Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.04.2012

Прокуратура Полтавщини незадоволена правоохоронцями і корупцією



Прокуратура Полтавщини незадоволена правоохоронцями і корупцією

В Полтавській обласній прокуратурі під головуванням прокурора області Андрія Миронова відбулося спільне розширене засідання колегій прокуратури та правоохоронних органів області. Учасники зібрання обговорили стан боротьби зі злочинністю та корупцією, протидії кримінальним проявам на пріоритетних напрямах.

Зазначалося, що у першому кварталі, як і торік, відбулося зниження рівня злочинності (-2,4%), у тому числі тяжких злочинів (-9,9%). Значно зменшилася кількість умисних вбивств (-42%).

Знешкоджено 5 злочинних груп. Притягнуто до відповідальності більше 30 корупціонерів. За втручання органів прокуратури тільки за останні 3 місяці відшкодовано майже 100 млн. грн., у тому числі 20 млн. грн. — до бюджету. Про це повідомили в прокуратурі Полтавської області.

Проте, незважаючи на позитивні тенденції, прокурор області розкритикував роботу правоохоронців. Він, зокрема, зазначив, що його турбує складна криміногенна обстановка в третині районів, зростання кількості тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілих, автоаварій зі смертельними наслідками, розбоїв та угонів автотранспорту.

Не задовольняє стан реєстрації та розкриття злочинів. Адже якщо протягом минулого року на облік працівниками органів внутрішніх справ поставлено 556 злочинів, то за І квартал — майже половину (237). А кількість виявлених прокурорами незареєстрованих злочинів вже перевищила показники минулого року.

Незважаючи на окремі позитивні напрацювання, потребує подальшого удосконалення протидія корупції. Понад 250 працівників ДСБЕЗ та УБОЗу цьогоріч викрили лише 8 корупційних правопорушень. Не приділяється належної уваги протидії корупції у банківській та кредитно-фінансовій сферах, галузі охорони довкілля, паливно-енергетичному та агропромисловому комплексах. Знижено протидію хабарництву.

 «Полтавщина»


Схожі матеріали:
👁 1627
Категорія: Полтавщина
Теги: корупція, злочин, Полтавщина, прокуратура, правоохоронці




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ