Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

07.11.2015

Реабілітаційний центр планують створити на базі Гребінківської залізничної лікарні


Життєважливі рішення сесії 6-го скликання


Реабілітаційний центр планують створити на базі Гребінківської залізничної лікарніТретє засідання позачергової 37-ї сесії Гребінківської районної ради 6-го скликання відбулося минулого тижня. Засідання провів голова районної ради В.М.Зінченко. В роботі сесії взяв участь голова Полтавської обласної ради П.В.Ворона.

Спершу депутати заслухали начальника фінансового управління Н.Б.Бондаренко щодо виконання бюджету за 9 місяців та внесення змін до районного бюджету, пов'язаних із ліквідацією надзвичайної ситуації у Короваях, де виявлено захворювання свиней на африканську чуму. На подолання наслідків даного лиха з резервного фонду районного бюджету виділено необхідні кошти.

Ці гроші будуть витрачені на виплати компенсацій та проведення усіх необхідних робіт, пов'язаних з карантином. В той же час необхідно збільшити резервний фонд до 70 тисяч гривень за рахунок перерозподілу коштів. Голова райдержадміністрації В.В.Роспопов подякував усім службам, котрі брали участь у проведенні необхідних робіт, пов'язаних з ліквідацією надзвичайної ситуації, за злагоджену роботу.

Окрім іншого на засіданні сесії було розглянуто повторно питання прийняття цілісного майнового комплексу Державного закладу "Вузлова лікарня станції Гребінка СТГО" Південна залізниця"до спільної власності територіальних громад Гребінківського району.

Згідно рішення Кабінету Міністрів України галузеві заклади охорони здоров'я повинні бути передані на утримання місцевих бюджетів. В області таких лікарень три, але найскладніша ситуація склалася в Гребінці. Наша залізнична лікарня обслуговувала майже 10 тисяч залізничників. Чотири з половиною тисячі - це жителі Гребінківського району, решта - з інших районів та навіть областей.

З цим і пов'язана складність у фінансуванні закладу. Врегулювати питання неможливо на місцевому рівні. Районний бюджет просто не "потягне" дві лікарні. Саме тому ось уже кілька останніх місяців керівники району разом з керівництвом залізничної лікарні шукають вихід із ситуації, що склалася.

Усі прагнуть, аби зберегти заклад і, безумовно, колектив талановитих і добросовісних медичних працівників. Перспективи у цьому є, але першим кроком повинна стати передача лікарні на баланс до місцевого бюджету. Інакше питання існування закладу постане уже в найближчі місяці, бо ж неможливо фінансувати лікарню, яка фактично уже не є галузевою, і не фінансується міністерством інфраструктури. Дане питання викликало жваве обговорення.

Присутні згадували, як кілька місяців тому у цьому залі зібралися жителі міста та району, котрим була небайдужа доля лікарні. Громадськість вимагала взяти на баланс району і утримати на плаву колектив медиків. Пригадали і гучні обіцянки тодішнього депутата обласної ради від нашого району про те, що лікарня в Гребінці працюватиме доти, доки буде працювати залізниця. Але не так сталося, як гадалося. Про це заявив у своєму виступі і голова обласної ради П В. Ворона, котрий теж взяв участь у обговоренні даного питання.

- Ситуація, яка склалася із залізничною лікарнею в Гребінці, схожа на ту, котру пережили в свій час аграрії України, - зокрема говорив Петро Васильович Ворона, - які колись новітні сільгосппідприємства в свій час відмовилися утримувати ФАПи, сільські будинки культури, інші заклади соціальної сфери, так і залізниця, котра зараз приватизується, відмовляється від усього зайвого.

Але якщо у Полтаві та Кременчуці, де працювали такі ж галузеві лікарні, проблем майже не виникло, то зовсім інша ситуація склалася у Гребінці. Але вона не безнадійна, вихід завжди є, і його треба шукати спільними зусиллями. Головне - зберегти колектив та заклад, без перепрофілювання та відчуження майна, як того вимагає закон.

Голова обласної ради пообіцяв усіляку підтримку у вирішенні даного питання. Присутнім також повідомили, що окрім інших варіантів розглядається питання створення на базі лікарні реабілітаційного центру для воїнів АТО, у цьому напрямку ведуться необхідні зустрічі та переговори.

У обговоренні даної теми взяли участь і виступили - голова районної ради В.М.ЗІнченко, заступник голови районної ради В .А. Волошин, голова РДА В.В.Роспопов, головний лікар вузлової лікарні Т. П. Савенко  та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петро Ворона взяв участь взяв участь у сесії Гребінківської районної ради

Багато виникало питань і у ході дискусії, але відповідей на них поки що немає. Спершу треба провести передачу майна на баланс громади, а потім продовжити роботу по вирішенню цієї складної, але дуже важливої для жителів міста та району проблеми. Після жвавого обговорення депутати підтримали рішення взяти у спільну власність територіальної громади вузлову лікарню цілісно, без відчуження майна і без перепрофілювання.

Згідно порядку денного депутати розглянули і інші питання, винесені на засідання сесії. Зокрема підтримали рішення призначити директором районної телестудії "Гребінка" Л.М. Малишенко. Також проголосували депутати і про затвердження Програми приватизації нерухомого майна комунальної власності територіальних громад району та Переліку об'єктів, що підлягають приватизації у 2015 - 2016 роках.

На завершення засідання сесії голова районної ради Валерій Миколайович Зінченко подякував усім депутатам за плідну співпрацю, а новообраним депутатам побажав успіхів у їхній діяльності. Після закриття сесії депутати сфотографувалися на згадку, адже уже зовсім скоро до роботи приступить новообраний депутатський корпус районної ради.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1466
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Петро Ворона, Зінченко, залізнична лікарня, лікарня, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ