Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

29.03.2012

Реалізація соціальних ініціатив Пенсійного фонду України в Гребінківському районі



Реалізація соціальних ініціатив Пенсійного фонду України в Гребінківському районі

Нещодавно на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України Президент України В. Ф. Янукович окреслив нові стандарти в соціальній політиці і, зокрема, в пенсійному забезпеченні непрацездатних громадян.

В даний час середня пенсія в Гребінківському районі складає 1075,88 грн., що безумовно недостатньо. Більш того, понад 65% пенсіонерів отримують виплати від 800 грн. до 1 тис. грн..

Проблемним питанням є також зрівнялівка у виплаті пенсій незалежно від тривалості стажу та рівня оплати праці , що викликано недосконалим пенсійним законодавством.

Зберігаються великі диспропорції в пенсіях залежно від часу виходу на заслужений відпочинок, незважаючи на те, що кожного року старі пенсії підвищуються на 20% темпів зростання середньої заробітної плати в Україні.

Така ж ситуація і в інших регіонах України, а рівень бідності серед літніх людей є найвищим у порівнянні з іншими категоріями населення.

Зараз настав новий етап — проведені раніше реформи та стабільність в пенсійній сфері дали чіткий сигнал про можливість забезпечення реальної ефективності пенсійних виплат, про що й наголосив Президент України В.Янукович в нових соціальних ініціативах.

Перш за все, вже з квітня цього року буде піднято прожитковий мінімум, який є базою для нарахування чисельних пенсійних виплат (з 822 грн. до 838 грн.). Загалом же рівень зростання цього стандарту в поточному році очікується в середньому на 14% порівняно з минулим роком, і це іде мова лише про мінімальну пенсію та пов'язані з нею виплати.

Поряд з цим, з 1 березня відбудеться традиційний щорічний перерахунок пенсій на 20% темпів зростання середньої заробітної плати, рівень якої за минулий рік підвищився майже на 388 грн.

Органи Пенсійного фонду вже розпочали всі масові перерахунки пенсій з метою забезпечення підвищених виплат вже в квітні цього року.

Другий етап реалізації соціальних ініціатив Президента України в пенсійному забезпеченні розпочнеться вже з травня.

Зокрема, з 1 травня ц. р. розпочнеться процес «осучаснення» заробітної плати для обчислення пенсій для тих пенсіонерів, яким пенсія призначена до 2008 року.

Заробіток для призначення пенсії буде поетапно, з травня по грудень, осучаснено до середньомісячного заробітку у галузях економіки за 2007 рік -1197,91 грн.

Зазначені перерахунки дозволять відійти від ганебної пенсійної зрівнялівки. При проведенні перерахунків будуть враховані інтереси понад 6 тисяч (80%) пенсіонерів Гребінківського району, які вийшли на пенсію до 2008 року та мають значний стаж роботи і високі заробітки. Очікуваний рівень пенсійного підвищення для цих людей складе від 10 до 200 грн. в залежності від величини заробітку, врахованого при призначенні пенсії.

Також починаючи з травня, поетапно підвищаться пенсії і ветеранам війни. Насамперед це стосується учасників війни з числа трудівників тилу, яких в Гребінківському районі налічується 952 чол.

Зараз ці ветерани отримують надбавки до пенсій від 10 до 15 відсотків прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян.

З травня по грудень ця планка підніметься для учасників війни від 30 до 50 відсотків в залежності від їх категорії та наявності нагород за працю в роки війни.

Крім цього, з травня розпочнеться поетапне підвищення пенсій в середньому на 119 грн. вдовам померлих інвалідів війни, які зараз отримують пенсії на 14% менші, ніж вдови загиблих воїнів, а також збільшиться в 2 рази рівень разової грошової допомоги до 9 Травня для інвалідів війни.

Наступним етапом реалізації соціальних ініціатив Президента стане липень 2012 року, коли буде підвищено в середньому на 165 грн. пенсії військовослужбовцям.

В цій сфері також намітилися диспропорції в пенсійному забезпеченні в залежності від часу звільнення із служби, тому їх необхідно ліквідувати, оскільки останнє підвищення виплат пенсіонерам силових структур відбулося ще 4 роки тому - з 1 січня 2008 року.

Поряд із збільшенням пенсій військовослужбовцям буде проведено чергове липневе підвищення прожиткового мінімуму для всіх непрацездатних громадян. Рівень цього базового соціального стандарту зросте з 838 грн. до 848 грн., тобто додатково ще на 10 грн.

Підвищення пенсій відбуватиметься і в подальшому - з жовтня та з грудня цього року, коли знову підвищуватимуться соціальні стандарти для непрацездатних громадян, як передбачено бюджетним законодавством.

Органи Пенсійного фонду переходять до нових форм обслуговування своїх "клієнтів". А це не тільки пенсіонери, адже щомісяця до них звертаються і представники підприємств та організацій із здачею різних звітів, а також багато й інших працездатних громадян.

В сільській місцевості акцент буде зроблено на виїзні прийоми за місцем проживання громадян. Ці прийоми будуть здійснюватися за спеціально затвердженими графіками, з метою найбільшого охоплення в них будуть задіяні так звані мобільні соціальні офіси, що підвищить оперативність вирішення всіх соціальних питань.

Також буде активізовано роботу гарячих телефонних ліній.

В управлінні Пенсійного фонду України в Гребінківському районі працює телефонна гаряча лінія за телефоном 92-7-67.

Для пенсіонерів в обласному управлінні Пенсійного фонду відкрито безкоштовну гарячу телефонну лінію за номером 0-800-502-510, по якій можна безкоштовно зателефонувати і вирішити ті проблеми, які не знайшли свого розв'язання на місцевому рівні.

Начальник управління Пенсійного фонду
України в Гребінківському районі,
газ «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1372
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Гребінківський район, непрацездатні громадяни, перерахунок, янукович, військовослужбовці, пенсія, Президент України




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ