Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

28.01.2018

Результати роботи пенсійної галузі Полтавщини протягом 2017 року


У результаті проведених перерахунків середній розмір трудової пенсії на Полтавщині упродовж року зріс на 640 грн і склав 2387 грн.


Результати роботи пенсійної галузі Полтавщини протягом 2017 рокуОрганами Пенсійного фонду області у 2017 році були проведені заходи, спрямовані на виконання урядової Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України.

Пріоритетними напрямками роботи стали підвищення якості обслуговування громадян, вдосконалення управління фінансовими ресурсами, впровадження сучасних управлінських та інформаційних технологій, скорочення адміністративних видатків, забезпечення прозорості та відкритості у роботі пенсійних установ.

Протягом року за рахунок підвищення мінімальної заробітної плати в області акумульовано 4,3 млрд  грн, що на 1,5 млн грн більше показника 2016-го року. Надходження коштів, адміністрування яких здійснюють органи Фонду, за 2017 рік виконано на 119,2% - до пенсійного бюджету області надійшло 186,5 млн грн.

На виплату пенсій у 2017 році в області було спрямовано майже 11 млрд грн. Близько 42% цих коштів – власні надходження Фонду. На разі пенсійним забезпеченням охоплено 440,5 тис. непрацездатних громадян, 22,2 тис. з яких – пенсіонери силових структур. У минулому році вийшли на пенсію майже 15,6 тис. полтавців, встановлено 583 пенсії за особливі заслуги перед Україною, проведено близько 40 тис. індивідуальних перерахунків.

У зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб з 1 травня 2017 року відбувся масовий перерахунок пенсій 307 тис. громадян, або 72% одержувачів. Середнє підвищення пенсії у рамках травневого перерахунку склало 64 грн.

Органи Пенсійного фонду області перерахували в автоматичному режимі майже 412 тис. пенсійних справ, відтак 97% полтавських пенсіонерів відчули результати осучаснення. Зокрема, підвищення отримали:

- 115 тис. осіб - до 140 грн;

- 146,9 тис. осіб - від 140 грн до 500 грн;

- 53 тис. осіб - від 500 грн до 1000 грн;

- 52 тис. осіб - від 1000 грн до 2000 грн;

- 14 тис. осіб - від 2000 грн до 3000 грн;

- 9 тис. осіб - від 3000 грн і вище.

Середній розмір підвищення в жовтні склав майже 600 грн. Суттєве збільшення розміру пенсії отримали ті пенсіонери, які мали значний стаж роботи та заробітну плату, вищу за середню чи мінімальну.

У результаті проведених перерахунків середній розмір трудової пенсії на Полтавщині упродовж року зріс на 640 грн і склав 2387 грн. Середній розмір пенсії представників силових структур досяг 2782 грн.

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області в числі перших серед регіонів України перейшло на нову централізовану платформу призначення і виплати пенсій, що дозволяє значно поліпшити якість обслуговування громадян і відмовитися від старого програмного забезпечення.

Починаючи з грудня, всі процеси, пов’язані з призначенням та виплатою пенсій в області, здійснюються вже в централізованій підсистемі «Призначення та виплати пенсій на базі електронної пенсійної справи». Це надає можливість здійснювати прийом громадян в органах Пенсійного фонду незалежно від місця реєстрації та фактичного проживання.

Відтепер процес обслуговування розділився на дві складові: безпосередню роботу з людьми в залах обслуговування (фронт-офіси) і опрацювання документів (бек-офіси). Завдяки такому розмежуванню функцій зменшено тривалість надання послуг та знижено ризик корупційних проявів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині вантажівка заблокувала рух на автодорозі "Лубни - Лохвиця"

Крім того, розширюється мережа надання пенсійних послуг – на рівні територіальних громад, в ЦНАПах, агентських пунктах тощо. Завдяки співпраці з місцевими органами державної виконавчої влади на Полтавщині відкрито 34 агентських пункти та віддалених робочих місць для працівників Фонду. Поступово набувають популярності дистанційні форми обслуговування громадян. Наразі в області налічується майже 30 тис. користувачів Веб-порталу Пенсійного фонду, який запрацював у новому форматі.

Серед пріоритетних напрямків роботи пенсійної галузі залишається детінізація трудових відносин і заробітної плати. В заходах, спрямованих на легалізацію заробітків як джерела збільшення надходжень від єдиного внеску, органам Фонду відводиться першорядна роль, тому що вони мають дуже дієвий інструмент – унікальний реєстр застрахованих осіб. На основі інформації, яку він містить, здійснюється ефективна взаємодія з органами Державної фіскальної служби, Державної служби праці, органами місцевої влади та соціальними партнерами.

Завдяки проведенню комплексної роботи намітилися позитивні результати процесу легалізації - на кінець 2017 року кількість осіб, яким нараховується заробітна плата менше мінімальної, зменшилася більше ніж на 20 тисяч, або на 7%, і становить близько 45 тис., або 13,6% від загальної кількості працюючих в регіоні. До пенсійного бюджету додатково залучено 485,5 тис. грн, легалізовано відносини у сфері зайнятості населення 1555 осіб.

Попереду на органи Пенсійного фонду області чекає подальша робота щодо організації наближення пенсійних послуг до громадян, мобілізації коштів до бюджету Пенсійного фонду, забезпечення фінансової сталості пенсійної системи та ще більш глибокий аналіз відомостей про застрахованих осіб та їхніх роботодавців.

Схожі матеріали:
👁 1322
Категорія: Полтавщина
Теги: Полтавщина, пенсійний фонд, пенсія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ