Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.04.2012

Скільки років треба гребінчанину для купівлі квартири



Скільки років треба гребінчанину для купівлі квартири

Щоб купити VIP- житло, українцеві треба відкласти більше 100 середньорічних доходів. На звичайну ж квартиру - від 12 до 20 річних зарплат.

У Гребінківському районі, із середньомісячною номінальною заробітною платою в 2340 грн  на звичану двукімнатну квартиру знадобиться майже 6 років, це при умові, якщо зарплатня буде відкладатися повністю.

Як підрахували ФІНАНСИ bigmir) net, киянам треба 110 років, щоб купити елітне житло і в середньому 15 - щоб накопити на звичайну двушку. І це - відкладаючи практично усю зарплату.

При середній ціні елітного квадрата в $7900 в і річному доході 57 600 гривень (4800 грн/міс.), на квартиру в 100 кв.м. в центрі міста киянинові доведеться заробляти "всього" 110 років.

У містах-мілліониках (Одеса, Харків, Донецьк, Дніпропетровськ, Львів) при середній зарплаті в 2300 - 3400 грн/міс. і вартості елітного житла по $1400-$2500 за квадрат, копити треба трохи менше - 39-50 років.

Радує, що на звичайну двокімнатну квартиру знадобиться куди менше часу - від 12 років (Донецьк) до 23-х (Львів), та майже 6 років (Гребінка).

А як у них?


Радує, що Україна плентається не в самому хвості. Середній індус, наприклад, повинен працювати на елітну квартиру три століття підряд!

Згідно з підрахунками компанії Knight Frank, елітне житло площею 100 квадратних метрів в Мумбаи, Індія, коштує 1,14 млн. доларів, що в 308 разів перевищує середньорічний доход в країні. Тобто, воно може стати доступним звичайному індійцеві тільки після трьох віків роботи. Причому відкладати доведеться усю зарплату!

Жителям Шанхаю елітні метри довелося б відпрацьовувати 233 роки, а москвичам - 144. У Сінгапурі і Нью-Йорку покупцям знадобилося б 43 і 48 років відповідно.

Схожі матеріали:
👁 1425
Категорія: Суспільство
Теги: зарплата, Нерухомість, ціни, доходи




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ