Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.08.2013

Тарас Кутовий: «Радію, коли громаду єднає свято» (ФОТО)


Розділити радість свята разом з громадою на 151-й виборчий округ завітав народний депутат України Тарас Кутовий


Тарас Кутовий: «Радію, коли громаду єднає свято»  

Розділити радість свята разом з громадою на 151-й виборчий округ завітав народний депутат України Тарас Кутовий. Під час останньої в часі поїздки з-поміж іншого він відвідав села Луценки та Скоробагатьки Лохвицького району, Велику Кручу на Пирятинщині та місто Гадяч

Кінець літа-початок осені нерозривно пов’язаний зі святом урожаю та днями сіл, які протягом серпня-вересня масово відзначають на Полтавщині.

Луценківська громада святкувала День села минулої суботи. Тут підготували концерт за участю самодіяльних виконавців, влаштували виставку дитячої творчості, кулінарії та робіт місцевих вишивальниць.

– За офіційними даними, сьогодні в нас мешкає півтисячі осіб, а рівно 100 років тому тут жило три тисячі людей, – розповідає про свою малу батьківщину бібліотекарка Світлана Рудич. Її донька колись писала реферат-розвідку про Луценки і з нею стала лауреатом обласного учнівського конкурсу. – Отам на вигоні за нашим сільським стадіоном на початку століття відбувався Іллінський ярмарок. Розказують, що він був більший, ніж Сорочинський.

Тарас Кутовий звернувся до громади з вітальним словом і пообіцяв, що до 1 Вересня до місцевої школи привезуть його подарунок – п’ять парт і десять стільців.

У Скоробагатьки депутат приїхав, коли свято було вже в розпалі. І хоча фактично День села припадає на храмове свято 28 серпня, масові гуляння тут влаштовують заздалегідь. Про це організаторів просить місцева молодь, яка в останні дні серпня вже виїздить на навчання до міста. Тарас Кутовий побажав, щоб у селі народжувалося дедалі більше дітей, які б зростали у щасливих родинах. «Усі наші біди минущі. Неодмінно будемо жити в тій державі, про яку мріємо», – додав ударівець.





Народні колективи з усього Пирятинського району радували своїми виступами гостей фестивалю «Кручанські забави», що відбувся у Великій Кручі. Ідейний натхненник та засновник дійства Микола Василенко збирає його сьомий рік поспіль. Візитна картка свята – невимушена атмосфера і народний колорит. Зі сцени Тарас Кутовий привітав присутніх з цією урочистою подією, подякував усім причетним до її проведення, а після того багато часу присвятив спілкуванню з людьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: На порозі осінь

Долучився народний депутат і до свята вулиць мікрорайону Заяр у Гадячі, яке щороку проводять з нагоди Другого, або Яблучного Спаса. Цей куток у місті вирізняється особливою дружністю, через що його часом називають республікою. Свято започатковане з ініціативи однієї людини, Віктора Оленченка, кого громада сприйняла з великим ентузіазмом.




Тарас Вікторович Кутовий — народний депутат України


Для багатьох це улюблені масові гуляння, на які приходять навіть мешканці інших кутків міста. До організації свята нині долучаються всі – підприємці, керівництво міста, талановиті музиканти та співаки, спортсмени.

Так, нинішнє дійство запам’яталося заярцям змаганнями силачів. Вони піднімали легковий автомобіль, долали кількаметрову дистанцію з 200-кілограмовою штангою в руках. Тараса Кутового люди не відпускали аж до самої темряви: ділилися наболілим та запитували про бачення державних процесів, так би мовити, зсередини.




Заслужена артистка України Олена Білоконь




Борис Кононенко - український поет, Заслужена артистка України Олена Білоконь,
 Олександр Печора (праворуч) Український поет, гуморист, пісняр

Події та коментарі


Схожі матеріали:
👁 1677
Категорія: Полтавщина
Теги: пирятинщина, Скоробагатьки, Гадяч, Тарас Кутовий, Луценки, Лохвиччина, :Велика Круча




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ