Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.05.2022

У Гребінці діють пункти допомоги людям похилого віку


Гурткові заходи проводять спільно з фахівцями Гребінківського територіального центру соціального обслуговування


У Гребінці діють пункти допомоги людям похилого віку У Гребінці запрацював оновлений проєкт для осіб, які постраждали від нацизму, та осіб похилого віку, які через війну переживають емоційну і гуманітарну кризу або залишили свої домівки. Проєкт впроваджує громадська організація «Твій Світ».

З початком повномасштабного вторгненняросії громадські організації та ініціативи також перейшли у воєнний стан.

З перших днів війни громадська організація «Твій Світ» спрямувала поточний проєкт на те, щоб закривати гуманітарні і емоційні потреби людей похилого віку, організовуючи роботу точок допомоги літнім людям.

Війна створює багато обставин, що можуть спричинити болючі душевні травми, потрясіння і стрес незалежно від того, перебуває людина в зоні бойових дій чи ні. Людям літнього віку може бути особливо складно упоратись з подібними переживаннями. Тому, команда громадської організації почала працюватище і над тим щоб мінімізувати наслідки кризових станів людей похилого віку.

На думку волонтерів, гурткова арт – терапія, найкращий підхід для подолання кризових станів. Чергова зустріч гуртка, під час якого учасники і учасниці поважного віку, власноруч створювали обереги, спілкувались та надавали емоційну підтримку один одному відбувся днями у Гребінці.   Гурткові заходи проводять спільно з фахівцями Гребінківського територіального центру соціального обслуговування, які підтримують підопічних старшого віку.

У Гребінці діють пункти допомоги людям похилого віку
 

Швидко відреагували активісти і на ряд гуманітарних проблем, як то закупівля і доставка дифіцитних ліків і реабілітаційного обладнання. Так,  було закуплено і передано ходунки  Гребінківському територіальному центру. Відтак, ще троє підопічних з Гребінківської громади, зможуть підвищувати свою мобільність і бути більш  активними. Допомагають волонтери і у закупівлі та доставці гуманітарних наборів для людей похилого віку. А створені під час гурткових заходів обереги передають старшим людям, які самостійно не можуть відвідувати гуртки та військовим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дорогах Полтавщини знову працюватимуть камери автофіксації

 Фахівці громадської організації допомагають літнім людям бути і більш активними у житті громади, навіть під час війни брати активну участь у облаштуванні парків і меморіалів. Адже, однією з форм ландшафтної арт-терапії, яку  використовують в роботі під час війни активістиє посадка рослин, створення та формування учасниками/цями найбільш безпечного і комфортного середовища.


У Гребінці діють пункти допомоги людям похилого віку
 

Таку традицію залучення осіб похилого віку до облаштування паркових зон вдалося створити спільно з відділом культури і туризму  Гребінківської міської ради. Адже подібні арт - терапевтичні зустрічі відбуваються у Гребінці вже не перший рік.

Заходи проходять завдяки проєкту "Розширення стійких соціальних взаємозв'язків осіб, які постраждали від нацизму та їх залучення в життя Гребінківської об'єднаної територіальної громади" що здійснюється за підтримки Німецького фонду "Пам'ять, відповідальність і майбутнє" у рамках програми «Ми поруч!».


У Гребінці діють пункти допомоги людям похилого віку


У Гребінці діють пункти допомоги людям похилого віку


Схожі матеріали:
👁 1316
Категорія: Суспільство
Теги: пункти допомоги, люди похилого віку, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ