Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.01.2016

У Гребінці ніяк не можуть дійти згоди щодо перейменування вулиць


25.01. 2016 року о 17.30 було проведено зустріч посадовими особами міської ради з жителями вулиці Калініна


У Гребінці ніяк не можуть дійти згоди щодо перейменування вулиць20 січня 2016 року в РБК відбулося громадське обговорення стосовно присвоєння нових назв вулицям Калініна та Петровського. На обговорення запрошувались жителі цих вулиць, депутати міської ради, члени виконавчого комітету, начальник районного управління юстиції, громадськість міста, представники засобів масової інформації. Вів громадське обговорення міський голова Колісніченко В.І.    

На початку зібранні виступив начальник управління юстиції Федорченко Д.М., який зупинився на вимогах Закону про декомунізацію та фінансовій стороні питання перейменування вулиць. У законодавстві нічого немає про те, що мешканцям вулиці треба негайно переоформлювати документи у зв’язку з перейменування вулиці і за це платити кошти. «Прописку» змінювати не потрібно. Після перейменування мешканцям вулиць не потрібно терміново змінювати документи. Цим тільки лякають, користуючись необізнаністю звичайних людей у тонкощах українського законодавства.

Документи, які засвідчують право власності громадян або юридичних осіб на квартири, будинки, земельні ділянки та інші об’єкти нерухомого майна, у яких вказані старі назви залишаються чинними. Зміни до них треба буде вносити, тільки якщо власник захоче продати, подарувати або передати у спадок свою квартиру, будинок чи інше майно. У такому випадку в документах, які будуть оформлюватися на нового власника, вже буде вказана нова назва. Проте, на вартості послуг нотаріуса це не позначатиметься: покупець і продавець платитимуть нотаріусові таку ж суму, як і в тих випадках, коли назва вулиці не змінюється.

Що стосується реєстрації місця проживання або перебування особи (за старою термінологією – «прописки»), то чинним законодавством України узагалі не передбачено обов’язку змінювати «штамп» у паспорті у зв’язку зі зміною назви вулиці. Нова назва вулиці може з’явитися у паспорті, скажімо, тоді, коли людина змінила прізвище і через це йде міняти документи, або ж купила квартиру на тій самій вулиці за іншою адресою і все одно їй потрібно змінювати місце реєстрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська міськрада прийняла рішення демонтувати пам’ятники Леніна

Юридичні особи так само зможуть змінити дані про назву вулиці у загальному порядку при внесенні змін до своїх установчих документів, пов’язаних зі зміною складу своїх учасників (засновників, власників), структури управління тощо.

Що ж стосується підприємців, офіційна зміна назви вулиці – не є підставою для визнання будь-яких документів недійсними, тобто не буде становити ніяких проблем ні для державної податкової інспекції, ні для самих підприємців. Чинним законодавством не передбачено обов’язкового внесення змін до свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності або ліцензію, яку має суб’єкт господарювання, на здійснення певного виду господарської діяльності у разі зміни назви вулиці, номерів будинку.

Про зміни назв вулиць будуть повідомлені всі державні органи, а тому вони будуть приймати документи як із новими назвами у адресах, так і зі старими. Усі реєстри громадян будуть приведені у відповідність до змін, певний час там паралельно "співіснуватимуть" старі й нові назви. Тому зміна назви в адресі не є підставою для відмови в отриманні субсидій, інших пільг та послуг.

Єдине, на що потрібні кошти після перейменування вулиці – це таблички з назвами вулиць і дорожні знаки з покажчиками назви.

Міський голова Колісніченко В.І. ознайомив присутніх з усіма пропозиціями, які надійшли до міської ради щодо нової назви вулиці Калініна та Петровського, та з рекомендацією постійної комісії міської ради з питань законності, правопорядку, захисту прав людини та з питань найменування (перейменування) вулиць, провулків, площ, парків, скверів, тощо від  20.01. 2016 року.

Постійна комісія внесла пропозицію міському голові присвоїти вулиці Калініна – назву «вулиця Незалежності», мотивуючи тим, що шлях України з початку і до сьогодні – це шлях боротьби за свою незалежність. Вулицю Петровського перейменувати на вулицю Магістральну, тому що вулиця Петровського розміщена вздовж  залізничного полотна.

В обговоренні взяли участь жителі цих вулиць, хоч їх і зібралось зовсім небагато, депутати міської ради, члени виконавчого комітету, представники громадськості.

Було також оголошено пропозицію громадської організації «Союз Чорнобиль» назвати вулицю Калініна – Героїв Чорнобиля, на честь людей, які врятували світ від наслідків аварії на ЧАЕС.

Житель вулиці Калініна – Орлик В.І. вніс  пропозицію назвати вулицю Калініна на честь воїна – земляка, воїна – афганця Вячеслава Лелеко, який загинув в Афганістані, а народився і виріс на вулиці Калініна в місті Гребінка.

Міський голова повідомив, що комісія прийняла рішення про встановлення ряду меморіальних дощок землякам, які проживали, навчались, працювали в місті, прославили рідний край, в т.ч. і В. Лелеко (загинув в Афганістані) та В. Лисенко (загинув в АТО).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі нові назви гребінківських вулиць: Калініна - Незалежності та Петровського - Магістральна

Жителька вулиці Калініна Пащенко Н.І. запропонувала перейменувати дану вулицю на вулицю Каштанову.

Всі запропоновані назви було постановлено на голосування. Більшість голосів отримала нова назва вулиці Калініна – вулиця В.Лелеко.

Одноголосно всі проголосували за нову назву вулиці Петровського – вулицю Магістральну.

Проте, оскільки у обговоренні взяло участь мало жителів вищезазначених вулиць, було прийнято рішення провести повторні обговорення безпосередньо на вулицях. В дворі будинку № 4 по вулиці Калініна 25.01. 2016 року о 17.30, та в дворі будинку № 124 по вулиці Петровського 26.01. 2016 року о 17.30.

P.S. 25.01. 2016 року о 17.30 було проведено зустріч посадовими особами міської ради з жителями вулиці Калініна.

Не дивлячись на проведену роботу міської ради по оголошенню громадського обговорення (через ЗМІ, оголошення в кожному будинку) зібрання знову було малочисельним. На цьому зібранні набрала найбільшу кількість голосів назва  - вулиця Каштанова. Не дивлячись на всі заклики посадовців, що ми повинні бути свідомими того, що творимо історію рідного міста, і в назвах вулиць в першу чергу повинна бути відображена історія, події, визначні постаті міста, рідного краю, України в цілому.

Нагадаємо, що сайт Grebenka.com один з найперших, який запропонував міській раді такі назви вулиць:
Вул. Крупської  перейменувати у вул. Локомотивна або Магістральна, Призалізнична, Промислова

Калінінна у вул. Центральна, Фестивальна, Парадна, Бульвар Молоді або Каштанова

Петровського - Шкільна, вул. Легендарна, або Південна

Тоді вул. 40 років Жовтня або Щорса - Північна

Жовтневу у Банкову

Вул. Леніна у вул. Історичну

Радянську в Європейську або Зоряна

Вул. Фрунзе у вул. Лубенська
Також, на сайті Grebenka.com стартувало опитування щодо зміни назви міста

Схожі матеріали:
👁 1621
Категорія: Суспільство
Теги: перейменування, Петровського, Гребінка, Калініна, вулиця




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ