Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

18.02.2016

Які назви можуть мати вулиці Гребінки після перейменування?


Перелік вулиць і провулків міста, що підлягають перейменуванню


Гребінка, вул, Петровського17 лютого 2016 року відбулось засідання постійної комісії з питань законності правопорядку, захисту прав людини, найменування (перейменування) вулиць, провулків, площ, парків, скверів, інших об’єктів.

Також у засіданні прийняли участь міський голова Колісніченко В.І., секретар міської ради Цапенко Л.В., секретар виконавчого комітету Лисогор В.М., депутати від вулиці Пархоменка – Зуб Любов Степанівна, та від вулиці Калініна : Бондар І.М., Хижняк В.Д., та представник жителів вулиці Пархоменка.

Порядок засідання постійної комісії наступний:
1. Про розгляд колективного звернення жителів вулиці Пархоменка.
2. Про розгляд колективного звернення жителів вулиці Маяковського.
3. Про результати громадських обговорень щодо перейменування вулиць і провулків.
4. Про проект рішення сесії міської ради «Про перейменування вулиць, провулків,  які розташовані на території Гребінківської міської ради».
В грудні минулого року Гребінківською міською радою було затверджено Перелік вулиць і провулків міста, які підлягають перейменуванню відповідно до закону про декомунізацію, згідно Переліку та внесених до нього змін, перейменуванню підлягає 21 вулиця та 4 провулки.

З 14 грудня 2015 року було організовано збір пропозицій щодо нових назв вулиць та провулків, пропозицію можна було надіслати поштою до міської ради, надати письмово або ж сповістити до редакції газети. Після збору пропозицій  в січні місяці було проведене розширене засідання постійної комісії, яка узагальнила подані пропозиції та прийняла рішеня про рекомендації міському голові щодо присвоєння назв вулицям та провулкам. 

В терміни з 20 січня по 9 лютого міською радою були проведені громадські обговорення по кожній з вулиць, що підлягає перейменуванню, на яких були оголошені всі пропозиції та заслухані нові, і проведені голосування.
2 лютого 2016 року громадське обговорення було проведене на вул.Пархоменка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про перейменування вулиць міста Гребінки

Назва цієї вулиці підлягає перейменуванню відповідно до Закону та матеріалів Українського інституту національної пам’яті. У громадських слуханнях, які були проведені 2 лютого взяли участь 21 житель вулиці, 6 із них проголосували за перейменування вулиці на вулицю Зелена, 15 інших взагалі не голосували.

До міської ради в цей день також надійшло колективне звернення від жителів даної вулиці з проханням перейменувати вул. Пархоменка на вул. Пархоменко. Цапенко Л.В., секретар міської ради, зачитала колективне звернення та згідно чинного законодавства і роз’яснень Українського інституту пам’яті, пояснила чому саме ми не можемо виконати це прохання.

 


вул. Радянська

Назва вулиці буде перейменована обов’язково, але яку саме назву отримає, ще не вирішено. Члени постійної комісії вирішили  дане питання залишити на розгляд виконавчого комітету та комісії з питань соціально – економічного розвитку з урахуванням думки жителів вулиці, вивчення якої доручено депутату Зуб Л.С.
Стало гостро питання щодо вулиці та провулку Маяковського.

До міської ради надійшло колективне звернення від жителів вулиці та провулку Маяковському, в якому було висловлено  бажання виключити дану вулицю з Переліку вулиць і провулків міста , що підлягають перейменуванню. Обґрунтовуючи це тим, що Маяковський не ввійшов до списку осіб, який складений Український інститутом пам’яті, що підлягають обов’язковому перейменуванню. Але ж список Українського інституту пам’яті не є вичерпним, і він буде поступово доповнюватись. 

Рішенням постійної комісії та сесії міської ради в грудні 2015 року було визнано дану назву вулиці, як таку що підлягає перейменуванню. Проте враховуючи ініціативу жителів вулиці та провулку Маяковського (24 підписи) на даному засіданні комісія вирішила рекомендувати сесії виключити вулицю і провулок Маяковського із перелікую.
 


пров. Димитрова

Не вирішеним залишилось питання по назві однієї з центральних вулиць міста – вул.Калініна. По даній вулиць громадські обговорення проводились двічі, але попри інформування населення, зібрання були малочисельними. Результати обговорень по новій назві вулиці не одностайні.

Під час засідання депутат Хижняк В.Д. оголосив звернення громадян (24 підписи) з проханням перейменувати вулицю на вулицю Незалежності. Депутати від вулиці Калініна підтримали також дану пропозицію.

Враховуючи думку жителів вулиці постійна комісія підтримала одноголосно назву – Незалежності. Після чого Цапенко Л.В., секретар міської ради, ознайомила присутніх з результатами громадських обговорень, згідно яких вулиці що підлягають перейменуванню змінити на:
 

   №

Назва до перейменування

Назва після перейменування

1

Петровського

Магістральна

2

Фрунзе

Героїв України

3

Леніна

Історична

4

Жовтнева

Євгена Гребінки

5

пр. Жовтневий

пр. Євгена Гребінки

6

Островського

Раїси Кириченко

7

Червоноармійська

Паркова

8

Крупської

Локомотивна

9

Пархоменка

------------

10

Ульянова

Українська

11

Щорса

Весняна

12

К.Маркса

Затишна

13

Свердлова

Зарічна

14

20 років ВЛКСМ

Козацька

15

40 років Жовтня

Вокзальна

16

пр.Димитрова

пр.Олексія Припутня

17

пр. Морозова

пр.Мирний

18

Радянська

Полтавська

19

Чапаєва

Купріянівська

20

Орджонікідзе

Патріотів

21

Куйбишева

Квіткова

22

50 років Жовтня

Ярослава Мудрого

23

Калініна

Незалежності



Схожі матеріали:
👁 2940
Категорія: Новини Гребінки
Теги: перейменування, Гребінка, Калініна, вулиця




Всього коментарів: 2

0
2 Maks   (25.02.2016)
А пер. Піонерський - це норм? Не підпадає під декомунізацію?


0
1 xnett   (18.02.2016)
Ну шо ж непогано так вийшло,я думав буде хуже...

От вул. Незалежності якось грубувати, площа так,а вулиця, не дуже... Хоча краще ніж Калініна,це точно... Тим більше звикнемо,  буде все ок!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ